Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Laxburgare med dillremoulad och broccoli

En lättlagad och god rätt med saftiga laxburgare och frisk dillremoulad. I remouladen blandas hollandaise, dill och pickles i en klassisk smakkombination som passar otroligt bra tillsammans med fisk. Servera biffarna med kokt potatis, broccoli och dillremoulad.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 50, 2016
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka potatisen i en stor kastrull med vatten. Ansa och skär buketter av broccolin och skiva stammen. Koka broccolin med potatisen när det återstår ca 3 minuter av koktiden.
  2. Hacka dillen och pickelsen, blanda med hollandaisen.
  3. Skär salladen i bitar.
  4. Stek burgarna enligt anvisningen på förpackningen. 
  5. Servera laxburgarna med potatis, broccoli, remoulad och sallad.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på hollandaise och laxburgare. I övrigt är rätten fri från gluten, laktos och mjölkprotein men innehåller ägg.

Ingredienser

Portioner: 2
  • 450 g potatis
  • 250 g broccoli
  • 1 ask färsk dill (à 20 g)
  • 1 dl pickles
  • 1 dl hollandaisesås
  • 1/2 huvudsallad
  • 2 laxburgare
  • 1 tsk olja
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3261 kJ / 779 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept