Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Tonfiskburgare med grönsaksstavar

Tonfiskröra är riktigt amerikanskt och vad passar väl bättre då än att ha den mellan rostade hamburgerbröd? Och för att göra det lite lättare och mer spännande rörs tonfisken ihop med yoghurt och sweet chilisås.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Häll av tonfisken i en sil och låt rinna av väl.
  2. Rör ihop tonfisk, yoghurt och sweet chilisås, smaka av med salt och peppar.
  3. Ansa och strimla salladen. Skiva tomaterna. Rosta bröden.
  4. Lägg sallad, tomater och tonfiskröra på underdelarna av bröden. Lägg på överdelarna av bröden som lock.
  5. Till servering: Servera med grönsaksstavar.

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt hamburgerbröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt matyoghurt mot mjölkproteinfri ersättnings produkt.

Tips

Lägg gärna ost på tonfiskröran och ställ in i övre delen av ugnen på grill någon minut tills osten har smält.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 förp tonfisk i vatten (à 185 g)
  • 2 dl matyoghurt
  • 2 msk sweet chilisås
  • salt och peppar
  • 1/4 isbergssalladshuvud
  • 2 tomater
  • 4 hamburgerbröd
Till servering
  • stavar av grönsaker t ex. morot, gurka och paprika
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?