Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Pestolaxburgare

Ljuvliga pestolaxburgare på under 45 minuter! Sparrisen passar utmärkt till och ger en känsla av lyx. Servera med mascarponeost och rostat focacciabröd - himmelskt gott!

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2006
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär laxfilén i bitar.
  2. Kör laxen i maberedare tillsammans med pesto, äggvita, ströbröd, finhackad schalottenlök, salt och svartpeppar tills det är finfördelat (20-30 sekunder).
  3. Forma 8 burgare (för 4 port) och grilla på medelvärme 2-3 minuter per sida. 
  4. Servera med t ex grillad sparris, mascarponeost och rostat focacciabröd.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g skinn- och benfri laxfilé
  • 2 msk pesto
  • 1 äggvita
  • 2 msk ströbröd
  • 1 finhackad schalottenlök
  • salt och peppar
Tillbehör
  • sparris
  • mascarponeost
  • rostat focacciabröd
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer