Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Laxbiff med citrussallad och oliver

En god och nyttig fiskrätt. Du gör laxbiffar som du sedan serverar tillsammans en fräsch och syrlig citrussallad och oliver. Servera gärna biffarna tillsammans med nykokt ris för en komplett måltid.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
  2. Skala och skär apelsinerna i skivor. Dela skivorna i halvmånar.
  3. Skala och skiva rödlöken och dela skivorna i ringar.
  4. Dressing: Vispa ihop ingredienserna till dressingen.
  5. Lägg apelsinskivorna på ett stort fat. Lägg rödlöksringarna ovanpå och lägg på oliverna.
  6. Strö över persilja eller mynta och häll på dressingen. Ställ salladen kallt.
  7. Rosta sesamfrön i torr panna och strö över salladen före servering.
  8. Tillaga laxbiffarna enligt anvisning på förpackningen och servera vid sidan om salladen och riset.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på laxförpackningen.
I övrigt är rätten fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Tips

Gott att byta ut apelsinerna mot olika citrusfrukter.

Gröna tipset: Byt ut laxen mot stekta aubergineskivor.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port ris
  • 3 - 4 apelsiner
  • 1 rödlök
  • 1 - 1 1/2 dl stora svarta oliver
  • ca 1 dl hackad bladpersilja eller färsk mynta
  • 4 laxbiff
Dressing
  • 1/2 dl olivolja
  • 2 - 2 1/2 msk pressad citron
  • salt
  • vitpeppar
  • 1/2 tsk malen spiskummin
  • 1 msk sesamfrön
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1469 kJ / 350 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer