Teriyakiburgare med picklad rättika och päron
De här fabulösa teriyakiburgarna är i en klass för sig! De saftiga biffarna förgylls med en syrlig och het blandning av chili, koriander och picklad rättika och päron. Du serverar köttet med ugnsbakade potatisklyftor och rätten är fulländad.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2006
Ingredienser
4 portioner
2 bakpotatisar
4 msk olivolja
1/2 tsk salt
1 krm peppar
500 g bland- eller kalvfärs
2 msk ströbröd
1/2 dl teriyakisås
2 ägg
1 msk grillkrydda
Picklad rättika och päron
1/2 dl ättika (12 %)
1 dl socker
2 dl vatten
200 g rättika
1 litet päron
1/2 msk finhackad röd chilifrukt (t ex spansk peppar)
3 msk finhackad färsk koriander
För alla
Innehåller ägg.
Gör glutenfri: Använd glutenfritt ströbröd eller ren havre.
Gör mjölkfri: Använd mjölkfritt ströbröd eller havre, kontrollera innehållet i grillkryddan.
Gör så här
Tips
Servera gärna med en fräsch grönsallad och extra teriyakisås. Passa på att laga en dubbel sats av de picklade grönsakerna och servera till sommarens grillade rätter.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2480 KJ / 590 kCal
Fett21 g
Kommentar
Kan med fördel Serveras i hamburgerbröd med skivat päron och tomat till barn.
Andreas
2023-09-27