Teriyakiburgare med picklad rättika och päron

Betyg 4.3 av 5.
8 personer har röstat
1
Teriyakiburgare med picklad rättika och päron

De här fabulösa teriyakiburgarna är i en klass för sig! De saftiga biffarna förgylls med en syrlig och het blandning av chili, koriander och picklad rättika och päron. Du serverar köttet med ugnsbakade potatisklyftor och rätten är fulländad.

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2006

Teriyakiburgare med picklad rättika och päron

Ingredienser

4 portioner
2   bakpotatisar
4 msk  olivolja
1/2 tsk  salt
1 krm  peppar
500 g  bland- eller kalvfärs
2 msk  ströbröd
1/2 dl  teriyakisås
2   ägg
1 msk  grillkrydda

Picklad rättika och päron

1/2 dl  ättika (12 %)
1 dl  socker
2 dl  vatten
200 g  rättika
1   litet päron
1/2 msk  finhackad röd chilifrukt (t ex spansk peppar)
3 msk  finhackad färsk koriander

För alla

Innehåller ägg.
Gör glutenfri: Använd glutenfritt ströbröd eller ren havre.
Gör mjölkfri: Använd mjölkfritt ströbröd eller havre, kontrollera innehållet i grillkryddan.

Gör så här

Tips

Servera gärna med en fräsch grönsallad och extra teriyakisås. Passa på att laga en dubbel sats av de picklade grönsakerna och servera till sommarens grillade rätter.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.3 av 5.
8 personer har röstat

Kommentar

Kan med fördel Serveras i hamburgerbröd med skivat päron och tomat till barn.

Andreas

2023-09-27

Näringsvärde per portion

Energi2480 KJ / 590 kCal
Fett21 g

Testa liknande recept

Tonfiskburgare- Albacore sliders
Betyg 3.5 av 5.
10 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Inlagd rättika
Betyg 2.6 av 5.
12 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rättika med äpple och senapsfrö
Betyg 1 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Lax teriyaki med morot och rättika
Betyg 3.9 av 5.
14 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kimchi på pak choi
Betyg 4.8 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Sesamdressad råkostsallad
Betyg 4.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 15 min att tillaga