Teriyakiburgare med picklad rättika och päron
De här fabulösa teriyakiburgarna är i en klass för sig! De saftiga biffarna förgylls med en syrlig och het blandning av chili, koriander och picklad rättika och päron. Du serverar köttet med ugnsbakade potatisklyftor och rätten är fulländad.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2006
Ingredienser
4 portioner
2 bakpotatisar
4 msk olivolja
1/2 tsk salt
1 krm peppar
500 g bland- eller kalvfärs
2 msk ströbröd
1/2 dl teriyakisås
2 ägg
1 msk grillkrydda
Picklad rättika och päron
1/2 dl ättika (12 %)
1 dl socker
2 dl vatten
200 g rättika
1 litet päron
1/2 msk finhackad röd chilifrukt (t ex spansk peppar)
3 msk finhackad färsk koriander
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2480 KJ / 590 kCal
Fett21 g
Kommentar
Kan med fördel Serveras i hamburgerbröd med skivat päron och tomat till barn.
Andreas
2023-09-27