Teriyakiburgare med picklad rättika och päron

7
0
Teriyakiburgare med picklad rättika och päron

De här fabulösa teriyakiburgarna är i en klass för sig! De saftiga biffarna förgylls med en syrlig och het blandning av chili, koriander och picklad rättika och päron. Du serverar köttet med ugnsbakade potatisklyftor och rätten är fulländad.

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2006

Teriyakiburgare med picklad rättika och päron

Ingredienser

4 portioner
2 bakpotatisar
4 msk olivolja
1/2 tsk salt
1 krm peppar
500 g bland- eller kalvfärs
2 msk ströbröd
1/2 dl teriyakisås
2 ägg
1 msk grillkrydda

Picklad rättika och päron

1/2 dl ättika (12 %)
1 dl socker
2 dl vatten
200 g rättika
1 litet päron
1/2 msk finhackad röd chilifrukt (t ex spansk peppar)
3 msk finhackad färsk koriander

För alla

Innehåller ägg.
Gör glutenfri: Använd glutenfritt ströbröd eller ren havre.
Gör mjölkfri: Använd mjölkfritt ströbröd eller havre, kontrollera innehållet i grillkryddan.

Gör så här

Tips

Servera gärna med en fräsch grönsallad och extra teriyakisås. Passa på att laga en dubbel sats av de picklade grönsakerna och servera till sommarens grillade rätter.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

7

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2480 KJ / 590 kCal
Fett 21 g
Läs mer om näringsvärden