Teriyakiburgare med picklad rättika och päron | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Teriyakiburgare med picklad rättika och päron

De här fabulösa teriyakiburgarna är i en klass för sig! De saftiga biffarna förgylls med en syrlig och het blandning av chili, koriander och picklad rättika och päron. Du serverar köttet med ugnsbakade potatisklyftor och rätten är fulländad.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2006
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Picklad rättika och päron: Koka upp ättika, socker och vatten i en kastrull. Låt svalna. Skala rättikan och "hyvla" nudlar med en potatisskalare. Dela, kärna ur och skär päronet i tunna skivor. Blanda rättika, päron, chili och koriander i en skål. Slå över den kalla ättikslagen. Låt stå fram till servering.
  3. Skär potatisen i 1/2 cm tjocka skivor. Dela dem i trekanter. Pensla med hälften av olivoljan. Krydda med salt och peppar. Tillaga potatisen i ugnen ca 25 minuter. Gör biffarna under tiden.
  4. Blanda ströbröd och teriyakisås. Låt svälla. Mixa ströbrödsblandning, färs, ägg och grillkrydda hastigt i matberedare till en smidig konsistens. Gör ev stekprov för att smaka av kryddningen.
  5. Forma färsen till 12 små burgare (för 4 portioner) med fuktiga händer, ca 1/2 dl per burgare. Stek dem i omgångar i resterande olja i en stekpanna.
  6. Servera teriyakiburgarna med potatisen samt picklad rättika och päron.

För alla

Innehåller ägg.
Gör glutenfri: Använd glutenfritt ströbröd eller ren havre.
Gör mjölkfri: Använd mjölkfritt ströbröd eller havre, kontrollera innehållet i grillkryddan.

Tips

Servera gärna med en fräsch grönsallad och extra teriyakisås. Passa på att laga en dubbel sats av de picklade grönsakerna och servera till sommarens grillade rätter.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 bakpotatisar
  • 4 msk olivolja
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 500 g bland- eller kalvfärs
  • 2 msk ströbröd
  • 1/2 dl teriyakisås
  • 2 ägg
  • 1 msk grillkrydda
Picklad rättika och päron
  • 1/2 dl ättika (12 %)
  • 1 dl socker
  • 2 dl vatten
  • 200 g rättika
  • 1 litet päron
  • 1/2 msk finhackad röd chilifrukt (t ex spansk peppar)
  • 3 msk finhackad färsk koriander
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2480 kJ / 590 kCal
Fett: 21 g
Läs mer om näringsvärden