Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Curry med rättiks- och gurksallad

Denna rätt av nötfärscurry med rättiksallad är lätt att tillaga och utgör en väldigt delikat smak. Lök och morot sauteras där currypasta och kokosmjölk adderas för att sedan sjuda några minuter och utsöndra väldoftande aromer. Servera med en syrlig rättikssallad och nykokta nudlar.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 8, 2015
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Nötfärscurry: Skala och skiva moroten på snedden. Stek den med färsen i oljan i en stekpanna.
  2. Skala och riv vitlök och ingefära. Tillsätt currypastan och fräs någon minut.
  3. Blanda ner kokosmjölken, vitlöken och ingefäran och låt sjuda cirka 10 minuter. Smaka av med salt.
  4. Koka nudlarna mjuka i saltat vatten enligt anvisningen på förpackningen.
  5. Sallad: Skala rättikan. Hyvla den och gurkan med en potatisskalare. Skala och skär löken i ringar och blanda allt. Pressa över saften från limen och ringla över olivoljan. Krydda med salt och peppar.
  6. Servera curryn med nudlar och sallad.

För alla

Rätten är fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: byt ut äggnudlarna mot ris- eller glasnudlar.
Gör äggfri: byt ut äggnudlarna mot ris- eller glasnudlar.

Tips

Sesamfrön är gott att blanda ner i salladen.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port äggnudlar
Nötfärscurry
  • 1 morot
  • ca 500 g nötfärs
  • 1 tsk olja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk riven färsk ingefära
  • 1 msk röd currypasta
  • 400 ml kokosmjölk
  • salt
Sallad
  • 200 g rättika
  • 1/2 gurka
  • 1 rödlök
  • 1 lime
  • 1 tsk olivolja
  • peppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 3316 kJ / 794 kCal