Curry med rättiks- och gurksallad
Denna rätt av nötfärscurry med rättiksallad är lätt att tillaga och utgör en väldigt delikat smak. Lök och morot sauteras där currypasta och kokosmjölk adderas för att sedan sjuda några minuter och utsöndra väldoftande aromer. Servera med en syrlig rättikssallad och nykokta nudlar.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 8 2015
Ingredienser
4 portioner
4 port äggnudlar
Nötfärscurry
1 morot
ca 500 g nötfärs
1 tsk olja
1 vitlöksklyfta
1 msk riven färsk ingefära
1 msk röd currypasta
400 ml kokosmjölk
salt
Sallad
200 g rättika
1/2 gurka
1 rödlök
1 lime
1 tsk olivolja
peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3316 KJ / 794 kCal
Fett44 g
Salt1.43 g
Kolhydrater60 g
Protein38 g
Kommentarer