Curry med rättiks- och gurksallad

21
0
Curry med rättiks- och gurksallad

Denna rätt av nötfärscurry med rättiksallad är lätt att tillaga och utgör en väldigt delikat smak. Lök och morot sauteras där currypasta och kokosmjölk adderas för att sedan sjuda några minuter och utsöndra väldoftande aromer. Servera med en syrlig rättikssallad och nykokta nudlar.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 8 2015

Curry med rättiks- och gurksallad

Ingredienser

4 portioner
4
port äggnudlar

Nötfärscurry

1
morot
ca 500 g
nötfärs
1 tsk
olja
1
vitlöksklyfta
1 msk
riven färsk ingefära
1 msk
röd currypasta
400 ml
kokosmjölk
-
salt

Sallad

200 g
rättika
1/2
gurka
1
rödlök
1
lime
1 tsk
olivolja
-
peppar

För alla

Rätten är fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: byt ut äggnudlarna mot ris- eller glasnudlar.
Gör äggfri: byt ut äggnudlarna mot ris- eller glasnudlar.

Under 45 minuter

Gör så här

Tips

Sesamfrön är gott att blanda ner i salladen.

Vad tyckte du om receptet?

21

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 3316 KJ / 794 kCal
Fett 44 g
Salt 1.43 g
Kolhydrater 60 g
Protein 38 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept