Curry med rättiks- och gurksallad

Betyg 2.7 av 5.
22 personer har röstat
0
Curry med rättiks- och gurksallad

Denna rätt av nötfärscurry med rättiksallad är lätt att tillaga och utgör en väldigt delikat smak. Lök och morot sauteras där currypasta och kokosmjölk adderas för att sedan sjuda några minuter och utsöndra väldoftande aromer. Servera med en syrlig rättikssallad och nykokta nudlar.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 8 2015

Curry med rättiks- och gurksallad

Ingredienser

4 portioner
4   port äggnudlar

Nötfärscurry

1   morot
ca 500 g  nötfärs
1 tsk  olja
1   vitlöksklyfta
1 msk  riven färsk ingefära
1 msk  röd currypasta
400 ml  kokosmjölk
salt

Sallad

200 g  rättika
1/2   gurka
1   rödlök
1   lime
1 tsk  olivolja
peppar

För alla

Rätten är fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: byt ut äggnudlarna mot ris- eller glasnudlar.
Gör äggfri: byt ut äggnudlarna mot ris- eller glasnudlar.

Gör så här

Tips

Sesamfrön är gott att blanda ner i salladen.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.7 av 5.
22 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi3316 KJ / 794 kCal
Fett44 g
Salt1.43 g
Kolhydrater60 g
Protein38 g

Testa liknande recept

Lax teriyaki med morot och rättika
Betyg 3.9 av 5.
14 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Snabb thaigryta
Betyg 4.3 av 5.
22 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Inlagd rättika
Betyg 2.6 av 5.
12 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Panerad avokado med sesamdipp och sallad på rättika
Betyg 2.2 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Chilitonfisk
Betyg 2 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Rättika- och morotssallad
Betyg 3.6 av 5.
22 personer har röstat
Under 15 min att tillaga