Curry med rättiks- och gurksallad

22
0
Curry med rättiks- och gurksallad

Denna rätt av nötfärscurry med rättiksallad är lätt att tillaga och utgör en väldigt delikat smak. Lök och morot sauteras där currypasta och kokosmjölk adderas för att sedan sjuda några minuter och utsöndra väldoftande aromer. Servera med en syrlig rättikssallad och nykokta nudlar.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 8 2015

Curry med rättiks- och gurksallad

Ingredienser

4 portioner
4 port äggnudlar

Nötfärscurry

1 morot
ca 500 g nötfärs
1 tsk olja
1 vitlöksklyfta
1 msk riven färsk ingefära
1 msk röd currypasta
400 ml kokosmjölk
salt

Sallad

200 g rättika
1/2 gurka
1 rödlök
1 lime
1 tsk olivolja
peppar

För alla

Rätten är fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: byt ut äggnudlarna mot ris- eller glasnudlar.
Gör äggfri: byt ut äggnudlarna mot ris- eller glasnudlar.

Gör så här

Tips

Sesamfrön är gott att blanda ner i salladen.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

22

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 3316 KJ / 794 kCal
Fett 44 g
Salt 1.43 g
Kolhydrater 60 g
Protein 38 g
Läs mer om näringsvärden