Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Olivfritata

En varm sommardag passar det utmärkt att tillaga den här rätten till lunch. Olivfritatan är krämig och fabulöst god och gör sig utmärkt med den spröda salladen, fetaosten och de knapriga brödkrutongerna.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175 C.
  2. Skölj machesalladen. Blanda ägg med tapenade och crème fraiche. Hetta upp en stekpanna med lite matfett. Häll äggsmeten i stekpannan och grädda mitt i ugnen ca 20 minuter. Stjälp upp fritatan och låt svalna. Skär fritatan i grova bitar.
  3. Koka haricots verts i ca 3 min i saltat vatten. Låt vattnet rinna av i ett durkslag och spola haricots vertsen kalla. Skär tomaterna i grova bitar. 
  4. Lägg upp machesallad, fritata, haricots verts, soltorkade tomater, brödkrutonger och fetaost på ett uppläggningsfat. Ringla gärna lite vinägrette eller olivolja över salladen. Servera genast.

För alla

Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfria krutonger.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche och laktosfri fetaost.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Byt ut fetaost mot tofu.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 påse machesallad
  • 4 ägg
  • 1/2 dl tapenad (olivpasta)
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 150 g haricots verts
  • 1 dl soltorkade tomater i olja
  • 1 dl brödkrutonger
  • 150 g tärnad fetaost
  • ev lite vinägrett eller olivolja
Lägg till i inköpslistan