Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Chilisås

Chilisås, som är ett utmärkt tillbehör till det mesta, kan du enkelt göra själv. Chilisåsen i detta recept är härligt starkt med sina chilifrukter och får ett fint djup av ingefära, vitlök och buljong. Såsen kan varmt rekommenderas till grillat.

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2006
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj och torka röda chilifrukter. Såsen blir starkare om du låter kärnorna vara kvar. 
  2. Skala ingefära och vitlöksklyftor. 
  3. Pressa juicen ur limefrukt. 
  4. Kör alla ingredienser tillsammans med kycklingbuljong, socker och salt i en mixer eller matberedare tills blandningen är slät.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 1/2 röda chilifrukter
  • 1 bit ingefära
  • 3 vitlöksklyftor
  • juice från 1/2 limefrukt
  • 1/2 dl kycklingbuljong
  • 1 msk socker
  • 1 tsk salt
Lägg till i inköpslistan