Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Forell i folieform

En god fiskrätt till sommarens grillmiddagar är denna forell som du enkelt tillagar i folieform. Fiskarna låter du först dra i en marinad baserad på lime och chili så de blir saftigt smakrika när de sedan får sjuda i formen på grillen.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2004
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skiva salladslöken och blanda med olivolja, limejuice, pressad vitlök och chili.
  2. Skölj fisken och torka av med hushållspapper. Lägg dem i en folieform. Fördela marinaden över och i fisken. Fyll fiskarna med persiljebladen. Låt dem marinera i ett par timmar i kylskåp.
  3. Ställ folieformen på en het grill och sjud fisken ca 20 minuter tills den är genomstekt. Vänd den efter halva tiden. Salta.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 6 portionsregnbågar (à ca 200 g)
  • 2 salladslökar
  • 4 msk olivolja
  • juicen från 2 limefrukter
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1/2 tsk finhackad färsk chilifrukt
  • 6 stjälkar hel bladpersilja
  • 1 1/2 tsk salt
Lägg till i inköpslistan

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer