Apelsinstekt kycklingfilé med kikärtsyoghurt
Smör- och apelsinstekt kyckling med kikärstyoghurt är ett spännande recept med nya smaker! Den krämiga kikärtsröran med yoghurt, vitlök och kryddor passar utmärkt till den smakrika kycklingen.
Ingredienser
4 portioner
1 apelsin
4 kycklingfiléer
2 msk smör eller margarin
salt och peppar
1 burk kokta kikärtor
2 dl matyoghurt
2 skalade vitlöksklyftor
1 tsk spiskummin
citronsaft
couscous
kanel
För alla
Rätten är fri från ägg men innehåller gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: servera rätten med ris.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett och laktosfri matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut yoghurten mot Sour Supreme (innehåller soja).
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
Jättegott! Serverade bulgur till i stället för couscous och tillsatte endast ytterst lite kanel som jag blandade i kikärtssåsen. Hade ingen citron hemma men kryddade med citronpeppar.
Christina
2023-03-11