Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Apelsinstekt kycklingfilé med kikärtsyoghurt

Smör- och apelsinstekt kyckling med kikärstyoghurt är ett spännande recept med nya smaker! Den krämiga kikärtsröran med yoghurt, vitlök och kryddor passar utmärkt till den smakrika kycklingen.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Skiva apelsin. Bryn kycklingfiléer i smör eller margarin, krydda med salt och peppar.
  3. Lägg kycklingen i en ugnssäker form, fördela apelsinskivorna över filéerna och sätt mitt i ugnen ca 15 minuter eller tills innertemperaturen är 72°C
  4. Häll av och skölj kikärter, mixa dem tillsammans med matyoghurt, skalade vitlöksklyftor, spiskummin. Smaksätt med salt, svartpeppar och lite citronsaft.
  5. Servera kycklingen med kikärtsyoghurt och couscous smaksatt med lite kanel.

För alla

Rätten är  fri från ägg men innehåller gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: servera rätten med ris.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett och laktosfri matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut yoghurten mot Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 apelsin
  • 4 kycklingfiléer
  • 2 msk smör eller margarin
  • salt och peppar
  • 1 burk kokta kikärter
  • 2 dl matyoghurt
  • 2 skalade vitlöksklyftor
  • 1 tsk spiskummin
  • citronsaft
  • couscous
  • kanel
Lägg till i inköpslistan