Stekt lax med ugnsrostade rotfrukter och grönkålspesto

12
2
Stekt lax med ugnsrostade rotfrukter och grönkålspesto

Få smaker passar så bra tillsammans som stekt lax med grönkål! Här serverar vi stekt laxfilé med ugnsrostad morot, kålrot, sötpotatis och rödlök. En grönkålspesto på grönkål, solroskärnor och parmesan blir pricken över i!

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2019

Stekt lax med ugnsrostade rotfrukter och grönkålspesto

Ingredienser

4 portioner

Rostade rotfrukter

2
stora morötter
200 g
kålrot
500 g
sötpotatis
2
rödlökar
2 msk
olivolja
1 1/2 tsk
flingsalt
2 krm
svartpeppar

Grönkålspesto

80 g
skuren grönkål
1 dl
rostade solroskärnor
1 dl
riven parmesanost
1 dl
olivolja
1 krm
chiliflakes
1 tsk
finrivet citronskal
1
stor riven vitlöksklyfta
1 dl
kallt vatten
1 krm
flingsalt
1 krm
svartpeppar

Lax

4
port laxfilé (à ca 140 g)
2 msk
olivolja
1 tsk
flingsalt
2 krm
svartpeppar

För alla

Fri från gluten och laktos. Innehåller mjölkprotein.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Under 60 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

12

Kommentarer

Nalleli

10/5/2020

Enkelt, hälsosamt och gott.

Jennifer

5/22/2019

Jättegott och fräscht! Men jag tycker att peston och rotfrukterna räcker till 8 laxfiléer!

Näringsvärde per portion

Energi 3701 KJ / 884 kCal
Fett 65 g
Salt 3 g
Kolhydrater 34 g
Protein 38 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept