Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Lax med wasabiyoghurt

Laxen får ugnsbakas tills den blir alldeles mör och placeras sedan på tallriken tillsammans med en stingig wasabiyoghurt, rostad potatis, morötter och sparris. Resultatet blir en färgglad rik middag som gör dig mätt och väldigt belåten.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 150ºC.
  2. Bryn laxfiléerna i matfettet. Lägg laxfiléerna i en ugnssäker form och sätt in den mitt i ugnen. Stek tills laxens innertemperatur är 56ºC. Krydda med salt.
  3. Wasabiyoghurt: Blanda yoghurt och wasabipasta.
  4. Till servering: Servera laxen med wasabiyoghurten, rostad potatis, morötter och sparris.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på wasabipastan. I övrigt är rätten fri från gluten.
Gör laktosfri: Välj laktosfritt matfett och laktosfri matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt margarin och Sour Supreme (innehåller soja).

Tips

Inlagd ingefära kallas "gari". Passar perfekt till det här.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g färsk laxfilé i portionsbitar
  • 1 msk matfett
  • salt
Wasabiyoghurt
  • 2 dl matyoghurt
  • 1 tsk wasabipasta
Till servering
  • rostad potatis
  • morötter
  • sparris
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2384 kJ / 570 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden