Lax med wasabiyoghurt

Laxen får ugnsbakas tills den blir alldeles mör och placeras sedan på tallriken tillsammans med en stingig wasabiyoghurt, rostad potatis, morötter och sparris. Resultatet blir en färgglad rik middag som gör dig mätt och väldigt belåten.

Ingredienser
4 portioner
600 g färsk laxfilé i portionsbitar
1 msk matfett
salt
Wasabiyoghurt
2 dl matyoghurt
1 tsk wasabipasta
Till servering
rostad potatis
morötter
sparris
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på wasabipastan. I övrigt är rätten fri från gluten.
Gör laktosfri: Välj laktosfritt matfett och laktosfri matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt margarin och Sour Supreme (innehåller soja).
Gör så här
Tips
Inlagd ingefära kallas "gari". Passar perfekt till det här.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2384 KJ / 570 kCal
Fett0 g
Kommentarer
Har lagat detta ett halvdussin gånger; det är väldigt gott. Men det osar alldeles hemskt. Uteslut bryningen av filéerna så blir det lite bättre. Gari passar utmärkt till.
Bo
2008-01-11man kan även ha på lite pinjenötter och dill
Maria
2007-11-18