Kumminbakad lax med sparris | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Kumminbakad lax med sparris

Kumminbakad lax med sparris är ett fräscht recept med laxfilé som smaksatts med kummin och vitpeppar. Till den ugnsbakade laxen serveras varm sparris och ris eller kokt potatis.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2004
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala sparrisen noggrant och skär av ca 3 cm av stjälkarna.
  2. Koka upp en kastrull med lättsaltat vatten med citronjuice och socker. Lägg i sparrisen. Sätt på ett lock och koka på svag värme i 10 minuter. Ta av från värmen och låt sparrisen svalna i kastrullen med kokspadet.
  3. Sätt ugnen på 225°C.
  4. Skär 8 jämnstora bitar lax à ca 180 g (för 8 port) och lägg dem i en ugnsäker form.
  5. Rör ihop socker, salt, vitpeppar och kumminfrön. Strö blandningen över laxbitarna och låt dem stå ca 10 minuter. Ställ in 10-12 minuter i ugnen. Ta ut och låt vila ett par minuter.
  6. Lägg upp laxbitarna på ett fat tillsammans med varma/ljumna sparrisen. Servera med Nobissås och kokt potatis eller ris.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Tips

Förbered:
Sparrisen kan kokas ett par dagar i förväg och förvaras kallt i sitt kokspad. Värm vid servering i lite av kokspadet. Passar att servera både som varmt och som ljummet tillbehör.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 1 1/2 kg färsk vit sparris
  • juicen av 1 citron
  • 1 tsk socker
  • 1 1/2 kg laxfilé (utan skinn och ben)
  • 1 tsk socker
  • 1 tsk salt
  • 2 krm nymalen vitpeppar
  • 1 msk kumminfrön
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Färsk laxfilé i bit, vacpack

10 % rabatt

ICA Gott Liv 600 g

Mer info