Kumminbakad lax med sparris
Kumminbakad lax med sparris är ett fräscht recept med laxfilé som smaksatts med kummin och vitpeppar. Till den ugnsbakade laxen serveras varm sparris och ris eller kokt potatis.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2004
Ingredienser
8 portioner
1 1/2 kg färsk vit sparris
juicen av 1 citron
1 tsk socker
1 1/2 kg laxfilé (utan skinn och ben)
1 tsk socker
1 tsk salt
2 krm nymalen vitpeppar
1 msk kumminfrön
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Tips
Förbered:
Sparrisen kan kokas ett par dagar i förväg och förvaras kallt i sitt kokspad. Värm vid servering i lite av kokspadet. Passar att servera både som varmt och som ljummet tillbehör.
Sparrisen kan kokas ett par dagar i förväg och förvaras kallt i sitt kokspad. Värm vid servering i lite av kokspadet. Passar att servera både som varmt och som ljummet tillbehör.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Hej Berit, Det är "vanlig" kummin inte spiskummin som har använts i detta recept. Lycka till! Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2016-06-28Spiskummin eller?
Berit
2016-06-22Ett enkelt recept på en lyxig laxrätt och tillsammans med ris säkert jättegott..........
Helena
2006-03-31