Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Medel

Laxtartar med lakritsmajonnäs

Den här laxtartaren kommer att ta alla med storm! Lax och sparris är sedan länge kända för att passa bra ihop, men med den peppriga lakritsmajonnäsen smaksatt med krossade lakritskarameller skapas ett helt nytt och oväntat uttryck som tar rätten till oanade höjder.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Lägg svarta katten i frysen i minst två timmar.
  2. Skär laxen i små kuber, ca 0,5 cm.
  3. Blanchera sparrisen snabbt i kokande vatten och skär tunna skivor i en vinkel så att skivorna blir avlånga, ca 1 cm.
  4. Majonnäs: Vispa äggulan tillsammans med senap, vinäger och en nypa salt tills den fått en lätt skummig konsistens. Tillsätt oljan under konstant omrörning, först droppvis och sedan i en jämn stråle. Ju mer olja som blivit emulgerad, desto lättare är det att emulgera mer olja. Smaka av majonnäsen med salt och peppar.
  5. Krossa frusen lakrits fint i en mortel och sikta bort de stora bitarna med en vanlig sikt så att du får ett fint pulver. Rör ner i majonnäsen.
  6. Servera laxen tillsammans med sparris och majonnäs.

Tips

Använd eventuellt lite av lakritspulvret och pudra över som garnering.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 paket svarta katten lakrits
  • 200 g laxfilé
  • 16 gröna sparrisar
Majonnäs
  • 1 äggula
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 1 dl rapsolja
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1410 kJ / 337 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer