Lax med tomatsallad och saffransris
Lax gör alltid att vardagsmiddagen känns lite lyxigare. I det här receptet får den sällskap av ljuvligt saffransris och en fräsch tomatsallad. De paprikakryddade laxfiléerna steks så att de får en fin yta och serveras tillsammans med det vackert solgula riset som får rätten att skina.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 39 2017
Ingredienser
4 portioner
Ris
1 gul lök
4 msk smör
4 port ris
1/2 g saffran
Tomatsallad
1/2 kruka persilja
4 plommontomater
ca 65 g purjolök eller salladslök
2 msk olivolja
1/2 citron
Lax
1 msk paprikapulver
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
4 port laxfilé
1/2 msk olja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2693 KJ / 644 kCal
Fett35 g
Salt2 g
Kolhydrater52 g
Protein29 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Gjort denna flera gånger och är väldigt gott. Saknar en sås, typ citronmayo eller liknande. 4/5 pga avsaknaden av sås
Kim
2020-12-13Hej Helene! Det behöver du inte alls göra! Det var vi som skrivit en mening fel. Men tina laxen och sätt igång med resten så blir det nog en bra sallad med lax. Hälsningar Michelle
Redaktionen
2017-10-09Varför ska jag sätta på ugnen??
Helene
2017-10-05