Lax med tomatsallad och saffransris

11
3
Lax med tomatsallad och saffransris

Lax gör alltid att vardagsmiddagen känns lite lyxigare. I det här receptet får den sällskap av ljuvligt saffransris och en fräsch tomatsallad. De paprikakryddade laxfiléerna steks så att de får en fin yta och serveras tillsammans med det vackert solgula riset som får rätten att skina.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 39 2017

Lax med tomatsallad och saffransris

Ingredienser

4 portioner

Ris

1
gul lök
4 msk
smör
4
port ris
1/2 g
saffran

Tomatsallad

1/2
kruka persilja
4
plommontomater
ca 65 g
purjolök eller salladslök
2 msk
olivolja
1/2
citron

Lax

1 msk
paprikapulver
1 tsk
salt
1 krm
svartpeppar
4
port laxfilé
1/2 msk
olja

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

11

Kommentarer

Kim

2020-12-13

Gjort denna flera gånger och är väldigt gott. Saknar en sås, typ citronmayo eller liknande. 4/5 pga avsaknaden av sås

Redaktionen

2017-10-09

Hej Helene! Det behöver du inte alls göra! Det var vi som skrivit en mening fel. Men tina laxen och sätt igång med resten så blir det nog en bra sallad med lax. Hälsningar Michelle

Helene

2017-10-05

Varför ska jag sätta på ugnen??

Näringsvärde per portion

Energi 2693 KJ / 644 kCal
Fett 35 g
Salt 2 g
Kolhydrater 52 g
Protein 29 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept