Lax gör alltid att vardagsmiddagen känns lite lyxigare. I det här receptet får den sällskap av ljuvligt saffransris och en fräsch tomatsallad. De paprikakryddade laxfiléerna steks så att de får en fin yta och serveras tillsammans med det vackert solgula riset som får rätten att skina.
Ett recept från:
ICAs matkasse
v
39 2017
Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett.
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Kim
2020-12-13Gjort denna flera gånger och är väldigt gott. Saknar en sås, typ citronmayo eller liknande. 4/5 pga avsaknaden av sås
Redaktionen
2017-10-09Hej Helene! Det behöver du inte alls göra! Det var vi som skrivit en mening fel. Men tina laxen och sätt igång med resten så blir det nog en bra sallad med lax. Hälsningar Michelle
Helene
2017-10-05Varför ska jag sätta på ugnen??