Lax med tomat, olivsallad och spenatbulgur
![Lax med tomat, olivsallad och spenatbulgur](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,f_auto,q_auto,dpr_2,w_710,h_710,c_lfill/v1589267894/Receptsidan/fallback-receptbild-liten.jpg)
En obeskrivligt god fiskrätt där den färska laxen steks och ackompanjeras av både en saftig tomat- och olivsallad och en nyttig spenatbulgur. De tre delarna är förträffande goda och tillsammans gör de din middag komplett och magnifik.
![Lax med tomat, olivsallad och spenatbulgur](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,f_auto,q_auto,dpr_2,w_710,h_710,c_lfill/v1589267894/Receptsidan/fallback-receptbild-liten.jpg)
Ingredienser
4 portioner
600 g färsk laxfilé i portionsbitar
1 msk matfett
salt
Spenatbulgur
4 port bulgur
1 påse färsk bladspenat (à 70 g)
salt och peppar
Tomat- och olivsallad
1 paket oliver (à 300 g)
3 tomater
1 rödlök
1 msk balsamvinäger
salt och peppar
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på oliverna.
Gör glutenfri: välj ris eller quinoa i stället för bulgur.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkfritt matfett.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2180 KJ / 521 kCal
Fett0 g
Kommentarer