Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Lax med tomat, olivsallad och spenatbulgur

En obeskrivligt god fiskrätt där den färska laxen steks och ackompanjeras av både en saftig tomat- och olivsallad och en nyttig spenatbulgur. De tre delarna är förträffande goda och tillsammans gör de din middag komplett och magnifik.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Stek laxfiléerna i matfett tills laxens innertemperatur är 56°C. Krydda med salt.
  2. Bulgur: Koka bulguren enligt förpackningens anvisning.
  3. Vänd ner sköljd spenat i bulguren. Smaka av med salt och peppar.
  4. Sallad: Skölj och skär tomaterna i bitar. Skala löken och skär den i små klyftor.
  5. Blanda oliverna med tomater, lök och balsamvinäger. Smaka av med salt och peppar.
  6. Servera laxen med tomat - olivsalladen och spenatbulgur.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på oliverna.
Gör glutenfri: välj ris eller quinoa i stället för bulgur.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkfritt matfett.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g färsk laxfilé i portionsbitar
  • 1 msk matfett
  • salt
Spenatbulgur
  • 4 port bulgur
  • 1 påse färsk bladspenat (à 70 g)
  • salt och peppar
Tomat- och olivsallad
  • 1 paket oliver (à 300 g)
  • 3 tomater
  • 1 rödlök
  • 1 msk balsamvinäger
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2180 kJ / 521 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden