Rostbiff med bulgursallad och pepparrotscrème | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Rostbiff med bulgursallad och pepparrotscrème

Rostbiff med bulgursallad och pepparrotscrème är en trevlig och välsmakande rätt. Lök, äpple och babyspenat passar jättebra i bulgursalladen. Den goda pepparrotscrèmen är fräsch och ljuv.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2008
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka bulguren enligt anvisning på paketet. Låt svalna något.
  2. Skala och strimla löken fint. Kärna ur och skär äpplet i tunna klyftor.
  3. Blanda bulgur, lök, äpple och babyspenat med olivolja och vinäger. Smaka av med salt och nymalen peppar.
  4. Rör ev ut pepparrotsfärskosten med lite mjölk till en krämliknande konsistens.
  5. Servera salladen med skivad rostbiff, pepparrotscrème och gärna frasig baguette.

För alla

Fri från ägg, under förutsättning att man väljer bröd till som passar.
Gör glutenfri: ersätt bulgur med kokt ris eller quinoa, välj glutenfritt bröd till.
Gör mjölkfri: byt osten mot tofu eller mjölkfritt färskostalternativ och välj mjölkfritt bröd.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 3 dl bulgur
  • 1 rödlök
  • 1 äpple
  • 1 ask babyspenat (à 100 g)
  • 1/2 dl olivolja
  • 3 msk vit balsamvinäger
  • salt och svartpeppar
  • 1 paket färskost med pepparrot (à ca 125 g)
  • några droppar mjölk
  • ev frasig baguette till servering
  • 500 g skivad färdigstekt rostbiff
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1729 kJ / 413 kCal
Läs mer om näringsvärden