Kyckling med saffran och tomat
Här är ett gott och läckert recept på kyckling med saffran och tomat som du kan lyxa till vardagen med eller njuta av under helgen. Du serverar kycklingen med en tomat- och löksallad samt bulgur. Utomordentligt gott!
Ingredienser
4 portioner
4 kycklingfiléer (à ca 120 g)
4 port bulgur (fullkorn)
1/2 krm saffran
1/2 tsk salt
1/2 dl matyoghurt
1 krm svartpeppar
1 msk olja till stekning
Tomat- och löksallad
1 liten rödlök
1 ask cocktailtomater
1 dl hackad basilika
1 msk pressad citron
salt
peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2175 KJ / 517 kCal
Fett8.3 g
Kommentarer
Väldigt gott. Vi lagade klart kycklingen i 150grader i 15 minuter i ugnen. Med marinaden i formen. Marinaden gjorde vi sås på med lite extra grädde. Gott
Anders
2018-12-07Jag tyckte receptet lät väldigt torrt - både bulgur och kyckling är ju torra i sig. Så jag lånade iden från en tidigare person och blandade couscous (som jag hade istället för bulgur) och tomatsallad. Dessutom gjorde jag mer saffran-och-yoghurt-blandning, och lät kycklingbitarna puttra i en del, och hällde lite till över de färdiguppskurna bitarna, som (kall) sås. Mumsigt.
Monika
2007-12-25Hur länge ska kycklingfiléerna ligga i marinaden? Bara under tiden som man lagar till resten av maten, eller?
Camilla
2007-03-06