Lax med tabbouleh och valnötscrème

Betyg 3.9 av 5.111 personer har röstat
Receptet har 9 kommentarer
Lax med tabbouleh och valnötscrème

En fräsch och hälsosam rätt på lax med tabbouleh och valnötscrème. Bulgur blandas med bland annat färsk persilja, lök och tomater och förvandlas till en smakrik sallad. Till den matiga salladen serveras lax och en syrlig valnötscrème med crunch.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 17 2015

Lax med tabbouleh och valnötscrème

Ingredienser

4 portioner

Tabbouleh

4 port bulgur
1 tärning grönsaksbuljong
4 tomater
1/2 gurka
1 rödlök
1/2 kruka persilja
salt
peppar

Valnötscrème

50 g valnötter
1 citron
2 dl matyoghurt
1 vitlöksklyfta

Lax

ca 600 g laxfilé
1 tsk olivolja

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

9 st
  • Gjorde med 250g körsbärstomater, en hel gurka, ingen persilja, i cremen en halv pressad citron och inget skal. Riktigt gott. För 4 personer skulle jag nog dubblera mängden creme.

    Sigmund

  • Inga valnötter pga allergi- gott ändå och avokado eller melon istället för gurka är gott

    Anna

  • Jättegott! Bytte ut bulgur mot matvete, blev lite mer ’tuggmotstånd’. Mycket mer persilja (bladpersilja, tycker godare till tabbouleh). Valnötsröran var verkligen pricken över i.

    Carola

  • Jag brukar ta en hel kruka persilja för att det verkligen ska smaka tabbouleh :)

    Anna

  • Fräsch och god vardagsrätt! Byter ut bulgur mot quinoa för att få den glutenfri och matyoghurten mot Planti Greek Style (soja) för att få den mjölkfri!

    Anna

  • Riktigt bra mat! Nyttig, god och fräsch! En blivande klassiker i hushållet

    Adam

  • Just att valnötscremen hade crunch höjde maträtten

    Hang

  • Maträtten känns nyttig! Bra smaker. Var väldigt misstänksam mot valnötskrämen men den passade bra till laxen. Kommer dock nästa gång att ta mindre citronskal. Glömde buljongtärningen till tabboulehen, provar det nästa gång. Det blir verkligen en nästa gång! Familjen tyckte mycket om bolgurblandningen. Kommer att prova den till andra rätter. Ex grillad kyckling. Betyg +3.

    Annika

  • Mycket gott! :-)

    Lena

Näringsvärde per portion

Energi2810 KJ / 671 kCal
Fett38 g
Salt1.79 g
Kolhydrater38 g
Protein40 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Vegogrill med jordgubbstabbouleh
    Betyg 4.6 av 5.10 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Stekt torskfilé med taboulesallad
    Betyg 4.5 av 5.4 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Stekt torsk med tabbouleh
    Betyg 3 av 5.3 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet är ett klimartsmart val.
    Nyckelhålsmärkt.
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Tabbouleh
    Betyg 4.4 av 5.297 personer har röstat
    Receptet har 61 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Kryddig torsk med tabbouleh
    Betyg 3.8 av 5.123 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad