Lax med tabbouleh och valnötscrème

En fräsch och hälsosam rätt på lax med tabbouleh och valnötscrème. Bulgur blandas med bland annat färsk persilja, lök och tomater och förvandlas till en smakrik sallad. Till den matiga salladen serveras lax och en syrlig valnötscrème med crunch.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 17 2015

Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2810 KJ / 671 kCal
Fett38 g
Salt1.79 g
Kolhydrater38 g
Protein40 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Kommentarer
9 stGjorde med 250g körsbärstomater, en hel gurka, ingen persilja, i cremen en halv pressad citron och inget skal. Riktigt gott. För 4 personer skulle jag nog dubblera mängden creme.
Sigmund
Inga valnötter pga allergi- gott ändå och avokado eller melon istället för gurka är gott
Anna
Jättegott! Bytte ut bulgur mot matvete, blev lite mer ’tuggmotstånd’. Mycket mer persilja (bladpersilja, tycker godare till tabbouleh). Valnötsröran var verkligen pricken över i.
Carola
Jag brukar ta en hel kruka persilja för att det verkligen ska smaka tabbouleh :)
Anna
Fräsch och god vardagsrätt! Byter ut bulgur mot quinoa för att få den glutenfri och matyoghurten mot Planti Greek Style (soja) för att få den mjölkfri!
Anna
Riktigt bra mat! Nyttig, god och fräsch! En blivande klassiker i hushållet
Adam
Just att valnötscremen hade crunch höjde maträtten
Hang
Maträtten känns nyttig! Bra smaker. Var väldigt misstänksam mot valnötskrämen men den passade bra till laxen. Kommer dock nästa gång att ta mindre citronskal. Glömde buljongtärningen till tabboulehen, provar det nästa gång. Det blir verkligen en nästa gång! Familjen tyckte mycket om bolgurblandningen. Kommer att prova den till andra rätter. Ex grillad kyckling. Betyg +3.
Annika
Mycket gott! :-)
Lena