Lax med saffranskräm

Betyg 4.8 av 5.9 personer har röstat
Receptet har 3 kommentarer
Lax med saffranskräm

Denna fiskfilé med den syrliga saffranskrämen på smetana skapar en fantastiskt god smakkombination. Servera den smörstekta fisken och saffranskrämen med nykokt potatis, krispiga haricots verts och fräsch mangold för att göra rätten fulländad.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 18 2018

Lax med saffranskräm

Ingredienser

2 portioner
450 g delikatesspotatis
1 dl smetana
1/2 g saffran
salt
peppar
1/2 förp haricots verts (bönor) (à 150 g)
ca 250 g laxfilé eller rödingfilé
1 msk smör
1/2 påse röd mangold (à 65 g)

Gör så här

00:04:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

3 st
  • Blanda ner lite citronskal och honung i saffranskrämen så blir den jättegod! Laxen rimmade vi med riven ingefära och citron innan den landade på grillen.

    Gunvor

  • Vet inte om det var jag som gjorde något fel även jag följde receptet men det här var ingen hit. Kommer inte göra om.

    Merja

  • Lägg till utskrift

    Curt

    Hej Curt! Tack för din synpunkt och det är på gång. Hälsningar Michelle

    ICA-köket

Näringsvärde per portion

Energi2841 KJ / 676 kCal
Fett39 g
Salt2 g
Kolhydrater42 g
Protein36 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Kotlett i tomat- och olivsås
    Betyg 2.9 av 5.8 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Tonfisk med calabrese
    Betyg 4.6 av 5.14 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad