Gravad lax med sojabönor, ägg och pepparrot

Betyg 3.6 av 5.
15 personer har röstat
0
Gravad lax med sojabönor, ägg och pepparrot

Gravad lax serverad med smetanakräm på hjärtsalladsblad är perfekt som aptitretare på buffébordet, eller som tilltugg på cocktailpartyt. Pepparroten och dijonsenapen ger ett fint sting som balanseras med smetanans mjuka krämighet och grönsakernas krispighet. Dekorera med krasse för härlig grön touch.

Gravad lax med sojabönor, ägg och pepparrot

Ingredienser

8 portioner
2 dl  frysta sojabönor
2   ägg
2 msk  riven färsk pepparrot
1/2 dl  smetana
1 tsk  dijonsenap
salt och svartpeppar
2   hjärtsallad (2 hjärtsallad motsvarar 16 blad)
ca 100 g  gravlaxskivor
1   ask krasse

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri smetana.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smetana mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör äggfri: uteslut ägg. Ersätt ev med fetaost istället.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.6 av 5.
15 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi652 KJ / 156 kCal
Fett9 g
Salt0.7 g
Kolhydrater6 g
Protein12 g

Testa liknande recept

Tortellini ´n cheese
Betyg 3.7 av 5.
27 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Rostade sojabönor
Betyg 4.1 av 5.
10 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Ljummen bönsallad med bacon
Betyg 3.3 av 5.
53 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Green goddess-röra
Betyg 4.8 av 5.
30 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Risonisallad med sojabönor och mynta
Betyg 3.7 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Rostade bönor
Betyg 2.5 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga