Gravad lax med sojabönor, ägg och pepparrot

15
0
Gravad lax med sojabönor, ägg och pepparrot

Gravad lax serverad med smetanakräm på hjärtsalladsblad är perfekt som aptitretare på buffébordet, eller som tilltugg på cocktailpartyt. Pepparroten och dijonsenapen ger ett fint sting som balanseras med smetanans mjuka krämighet och grönsakernas krispighet. Dekorera med krasse för härlig grön touch.

Gravad lax med sojabönor, ägg och pepparrot

Ingredienser

8 portioner
2 dl frysta sojabönor
2 ägg
2 msk riven färsk pepparrot
1/2 dl smetana
1 tsk dijonsenap
salt och svartpeppar
2 hjärtsallad (2 hjärtsallad motsvarar 16 blad)
ca 100 g gravlaxskivor
1 ask krasse

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri smetana.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smetana mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör äggfri: uteslut ägg. Ersätt ev med fetaost istället.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

15

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 652 KJ / 156 kCal
Fett 9 g
Salt 7 g
Kolhydrater 6 g
Protein 12 g
Läs mer om näringsvärden