Gravad lax med sojabönor, ägg och pepparrot | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Gravad lax med sojabönor, ägg och pepparrot

Gravad lax serverad med smetanakräm på hjärtsalladsblad är perfekt som aptitretare på buffébordet, eller som tilltugg på cocktailpartyt. Pepparroten och dijonsenapen ger ett fint sting som balanseras med smetanans mjuka krämighet och grönsakernas krispighet. Dekorera med krasse för härlig grön touch.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina sojabönorna.
  2. Lägg äggen i kokande vatten och låt sjuda 7 minuter. Spola dem i kallt vatten. 
  3. Skala och riv pepparroten och blanda den med smetana. Smaka av med senap, salt och peppar.
  4. Skala äggen och dela dem i grova bitar, vänd ner dem och sojabönorna i smetanan.
  5. Plocka loss bladen från hjärtsalladen.
  6. Servera äggröran i salladsbladen. Toppa med lax och klipp krasse över.

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri smetana.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smetana mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör äggfri: uteslut ägg. Ersätt ev med fetaost istället.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 2 dl frysta sojabönor
  • 2 ägg
  • 2 msk riven färsk pepparrot
  • 1/2 dl smetana
  • 1 tsk dijonsenap
  • salt och svartpeppar
  • 2 hjärtsallad (2 hjärtsallad motsvarar 16 blad)
  • ca 100 g gravlaxskivor
  • 1 ask krasse
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 652 kJ / 156 kCal