Gravad lax med sojabönor, ägg och pepparrot
Gravad lax serverad med smetanakräm på hjärtsalladsblad är perfekt som aptitretare på buffébordet, eller som tilltugg på cocktailpartyt. Pepparroten och dijonsenapen ger ett fint sting som balanseras med smetanans mjuka krämighet och grönsakernas krispighet. Dekorera med krasse för härlig grön touch.
Ingredienser
8 portioner
2 dl frysta sojabönor
2 ägg
2 msk riven färsk pepparrot
1/2 dl smetana
1 tsk dijonsenap
salt
svartpeppar
2 hjärtsallad (2 hjärtsallad motsvarar 16 blad)
ca 100 g gravlaxskivor
1 ask krasse
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi652 KJ / 156 kCal
Fett9 g
Salt0.7 g
Kolhydrater6 g
Protein12 g
Kommentarer