Lax med rödbetshummus och salladsärtor

Betyg 3.7 av 5.
7 personer har röstat
0Klimatsmart
Lax med rödbetshummus och salladsärtor

Halstrad lax äts här tillsammans med en bulgursallad och hummus. Hummusen är inte den klassiska utan görs på rödbetor, vilket gör att den inte bara får en underbar färg utan blir också väldigt smakrik. Testa och se!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 40 2020

Lax med rödbetshummus och salladsärtor

Ingredienser

4 portioner

Rödbetshummus

500 g  kokta rödbetor
2 msk  sesamfrö
1   vitlöksklyfta
1/2 dl  matyoghurt
2 msk  olivolja
salt
peppar

Bulgursallad

4   port fullkornsbulgur
150 g  salladsärtor
1/2   apelsin
1 msk  olivolja
65 g  mâchesallad

Lax

4   port laxfilé (à ca 125 g)
1/2 tsk  salt
1/2 tsk  spiskummin

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri bulgur.
Gör laktosfri: välj laktosfri matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurt mot mjölkfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.7 av 5.
7 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2678 KJ / 640 kCal
Fett33 g
Salt3 g
Kolhydrater44 g
Protein34 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Kotlett med grynsallad
Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Rosa hummus
Betyg 2.7 av 5.
15 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Halstrad regnbåge med pepparrotssmetana
Betyg 4.3 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Under 45 min att tillaga
Halstrad lax med senap- och dragonsås
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Tonfisk med potatis i senapsdressing med vaxbönor
Betyg 4.4 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga