Lax med rödbetshummus och salladsärtor
Halstrad lax äts här tillsammans med en bulgursallad och hummus. Hummusen är inte den klassiska utan görs på rödbetor, vilket gör att den inte bara får en underbar färg utan blir också väldigt smakrik. Testa och se!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 40 2020
Ingredienser
4 portioner
Rödbetshummus
500 g kokta rödbetor
2 msk sesamfrö
1 vitlöksklyfta
1/2 dl matyoghurt
2 msk olivolja
salt
peppar
Bulgursallad
4 port fullkornsbulgur
150 g salladsärtor
1/2 apelsin
1 msk olivolja
65 g mâchesallad
Lax
4 port laxfilé (à ca 125 g)
1/2 tsk salt
1/2 tsk spiskummin
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2678 KJ / 640 kCal
Fett33 g
Salt3 g
Kolhydrater44 g
Protein34 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer