Lax med rödbetshummus och salladsärtor

6
0 Klimatsmart
Lax med rödbetshummus och salladsärtor

Halstrad lax äts här tillsammans med en bulgursallad och hummus. Hummusen är inte den klassiska utan görs på rödbetor, vilket gör att den inte bara får en underbar färg utan blir också väldigt smakrik. Testa och se!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 40 2020

Lax med rödbetshummus och salladsärtor

Ingredienser

4 portioner

Rödbetshummus

500 g
kokta rödbetor
2 msk
sesamfrö
1
vitlöksklyfta
1/2 dl
matyoghurt
2 msk
olivolja
-
salt
-
peppar

Bulgursallad

4
port fullkornsbulgur
150 g
salladsärtor
1/2
apelsin
1 msk
olivolja
65 g
mâchesallad

Lax

4
port laxfilé (à ca 125 g)
1/2 tsk
salt
1/2 tsk
spiskummin

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri bulgur.
Gör laktosfri: välj laktosfri matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurt mot mjölkfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

6

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2678 KJ / 640 kCal
Fett 33 g
Salt 3 g
Kolhydrater 44 g
Protein 34 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept