Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Lax med rödbetshummus och salladsärtor

Halstrad lax äts här tillsammans med en bulgursallad och hummus. Hummusen är inte den klassiska utan görs på rödbetor, vilket gör att den inte bara får en underbar färg utan blir också väldigt smakrik. Testa och se!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 41, 2018
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina laxen om fryst anänds.
  2. Rödbetshummus: Torka av rödbetorna med lite papper och ta bort ev. skalrester. Lägg dem i en matberedare tillsammans med sesamfrö, pressad vitlök, matyoghurt och olivolja. Mixa lätt och smaka av med salt och peppar.
  3. Bulgursallad: Koka bulguren enligt anvisningen på förpackningen. Strimla salladsärtorna. Pressa saften från apelsinen och blanda med olivoljan, krydda med salt och peppar. Blanda dressingen med bulgur, salladsärtor och mâchesallad.
  4. Lax: Krydda laxen med salt och spiskummin och halstra i torr panna ca 2 minuter på varje sida.
  5. Servera laxen med rödbetshummus och bulgursallad.

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri bulgur.
Gör laktosfri: välj laktosfri matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurt mot mjölkfri ersättningsprodukt.

Ingredienser

Portioner: 4
Rödbetshummus
  • 500 g förkokta rödbetor
  • 2 msk sesamfrö
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1/2 dl matyoghurt
  • 2 msk olivolja
  • salt
  • peppar
Bulgursallad
  • 4 port fullkornsbulgur
  • 150 g salladsärtor
  • 1/2 apelsin
  • 1 msk olivolja
  • 65 g mâchesallad
Lax
  • 4 port laxfilé
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 tsk spiskummin
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2678 kJ / 640 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer