Halstrad lax med senap- och dragonsås
Att halstra ger laxen en god kärna, så att den blir sådär extra saftig. Till det serveras kokt potatis och salladsärtor och en smakrik senap- och dragonsås. Svårare än så behöver det inte vara.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 2 2023
Ingredienser
2 portioner
450 g potatis
1/2 förp salladsärtor (à 150 g)
1 förp färsk dill (à 20 g)
2 laxfiléer (à ca 150 g)
1 tsk olja
salt
peppar
1 förp kyld sås (gärna senap & dragonsås, à 175 g)
1/2 förp finbladig grönkål (à 65 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi4022 KJ / 961 kCal
Fett72 g
Salt2 g
Kolhydrater38 g
Protein39 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Veckans fräschaste måltid i matkassen.
Cecilia
2023-01-16