Halstrad torsk med rom- och gräslökssås
Smörstekt torsk med en fantastiskt god och syrlig rom- och gräslökssås står på menyn. Torsken serveras tillsammans med nykokt potatis, krispiga sockerärtor och nötig mâchesallad.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 6 2018
Ingredienser
4 portioner
900 g potatis (gärna amandine)
150 g sockerärtor
Rom- och gräslökssås
75 g röd caviarmix
2 dl crème fraiche
1/2 ask färsk gräslök (à 20 g)
peppar
3 ägg
Torsk
500 g rimmad torskfilé
1 msk smör
Grönsaker
65 g mâchesallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2430 KJ / 578 kCal
Fett26 g
Salt2.32 g
Kolhydrater43 g
Protein41 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Ganska alldaglig. Plus för att det inte är så mycket "matlagning". Enkel att svänga ihop. Därför en bra vardagsrätt.
Heidi
2018-02-09