Halstrad torsk med rom- och gräslökssås

7
1
Halstrad torsk med rom- och gräslökssås

Smörstekt torsk med en fantastiskt god och syrlig rom- och gräslökssås står på menyn. Torsken serveras tillsammans med nykokt potatis, krispiga sockerärtor och nötig mâchesallad.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 6 2018

Halstrad torsk med rom- och gräslökssås

Ingredienser

4 portioner
900 g
potatis (gärna amandine)
150 g
sockerärtor

Rom- och gräslökssås

75 g
röd caviarmix
2 dl
crème fraiche
1/2
ask färsk gräslök (à 20 g)
-
peppar
3
ägg

Torsk

500 g
rimmad torskfilé
1 msk
smör

Grönsaker

65 g
mâchesallad

För alla

Rätten är fri från gluten.
Gör laktosfri: använd crème fraiche och matfett utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraichen mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Använd mjölkfritt matfett.
Gör äggfri: uteslut äggen.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

7

Kommentar

Heidi

2018-02-09

Ganska alldaglig. Plus för att det inte är så mycket "matlagning". Enkel att svänga ihop. Därför en bra vardagsrätt.

Näringsvärde per portion

Energi 2430 KJ / 578 kCal
Fett 26 g
Salt 2.32 g
Kolhydrater 43 g
Protein 41 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept