Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Halstrad torsk med rom- och gräslökssås

Smörstekt torsk med en fantastiskt god och syrlig rom- och gräslökssås står på menyn. Torsken serveras tillsammans med nykokt potatis, krispiga sockerärtor och nötig mâchesallad.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 6, 2018
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och koka potatisen. Låt sockerärtorna koka med potatisen när det återstår 3 minuter av koktiden.
  2. Rom- och gräslökssås: Blanda caviar med crème fraiche. Skär gräslöken och blanda med crème fraichen. Smaka av med peppar.
  3. Lägg äggen i kokande vatten och koka dem 9 minuter. Spola äggen kalla, skala och skär dem i klyftor.
  4. Torsk: Stek torsken i smöret i en stekpanna ca 2 minuter på varje sida.
  5. Servera torsken med potatis, rom- och gräslökssås, ägg, sockerärtor och sallad.

För alla

Rätten är fri från gluten.
Gör laktosfri: använd crème fraiche och matfett utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraichen mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Använd mjölkfritt matfett.
Gör äggfri: uteslut äggen.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g potatis (gärna amandine)
  • 150 g sockerärtor
Rom- och gräslökssås
  • 75 g röd caviarmix
  • 2 dl crème fraiche
  • 1/2 ask färsk gräslök (à 20 g)
  • peppar
  • 3 ägg
Torsk
  • 500 g rimmad torskfilé
  • 1 msk smör
Grönsaker
  • 65 g mâchesallad
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2430 kJ / 578 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept