Halstrad torsk med rom- och gräslökssås

Betyg 3.9 av 5.
8 personer har röstat
1
Halstrad torsk med rom- och gräslökssås

Smörstekt torsk med en fantastiskt god och syrlig rom- och gräslökssås står på menyn. Torsken serveras tillsammans med nykokt potatis, krispiga sockerärtor och nötig mâchesallad.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 6 2018

Halstrad torsk med rom- och gräslökssås

Ingredienser

4 portioner
900 g potatis (gärna amandine)
150 g sockerärtor

Rom- och gräslökssås

75 g röd caviarmix
2 dl crème fraiche
1/2 ask färsk gräslök (à 20 g)
peppar
3 ägg

Torsk

500 g rimmad torskfilé
1 msk smör

Grönsaker

65 g mâchesallad

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.9 av 5.
8 personer har röstat

Kommentar

Ganska alldaglig. Plus för att det inte är så mycket "matlagning". Enkel att svänga ihop. Därför en bra vardagsrätt.

Heidi

2018-02-09

Näringsvärde per portion

Energi2430 KJ / 578 kCal
Fett26 g
Salt2.32 g
Kolhydrater43 g
Protein41 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Frasig torsk med romsås
Betyg 3.3 av 5.
11 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Ugnsbakad torsk med rödbetor och brynt smörkräm
Betyg 4.5 av 5.
38 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Stekt torsk med rom- och rödlöksgräddfil
Betyg 4.3 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Under 30 min att tillaga
Dillstekt torsk med remoulad
Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Matjesbakad torsk med dillsås
Betyg 3.7 av 5.
13 personer har röstat
Under 45 min att tillaga