Lax med potatis- och jordärtskocksstomp

Betyg 4.3 av 5.
6 personer har röstat
0
Lax med potatis- och jordärtskocksstomp

En fräsch och mumsig laxrätt. Jordärtskocks- och potatistompen piffas till av het pepparrot och gifter sig fint med den snabbpicklade gurkan med smak av citron och dill. Hoppas det smakar!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 14 2017

Lax med potatis- och jordärtskocksstomp

Ingredienser

4 portioner

Stomp

300 g  jordärtskockor
600 g  potatis
1/2 dl  riven färsk pepparrot
2 dl  mjölk
2 msk  olivolja
salt och peppar

Gurka

1   gurka
1   citron
1   förp färsk dill (à 20 g)

Lax

4   port laxfilé (à 140 g)
1/2 msk  olja

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri mjölk.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölken mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.

Gör så här

Tips

Smaka gärna upp gurkan med lite senap och rivet citronskal.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.3 av 5.
6 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2346 KJ / 561 kCal
Fett26.1 g
Salt2.01 g
Kolhydrater43.9 g
Protein33.6 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Laxrulle med pepparrot & citron
Betyg 2.9 av 5.
9 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Stekt lax med pepparrotssås och broccoli
Betyg 4 av 5.
11 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Gravad lax med pepparrot
Betyg 4.1 av 5.
11 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Gravlax med pepparrotssås
Betyg 5 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Lax med dill och pepparrot
Betyg 4 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Lax med pepparrotsstomp och fänkålsallad
Betyg 2.9 av 5.
15 personer har röstat
Under 45 min att tillaga