Lax med potatis- och jordärtskocksstomp

6
0
Lax med potatis- och jordärtskocksstomp

En fräsch och mumsig laxrätt. Jordärtskocks- och potatistompen piffas till av het pepparrot och gifter sig fint med den snabbpicklade gurkan med smak av citron och dill. Hoppas det smakar!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 14 2017

Lax med potatis- och jordärtskocksstomp

Ingredienser

4 portioner

Stomp

300 g
jordärtskockor
600 g
potatis
1/2 dl
riven färsk pepparrot
2 dl
mjölk
2 msk
olivolja
-
salt och peppar

Gurka

1
gurka
1
citron
1
förp färsk dill (à 20 g)

Lax

4
port laxfilé (à 140 g)
1/2 msk
olja

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri mjölk.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölken mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.

Gör så här

Tips

Smaka gärna upp gurkan med lite senap och rivet citronskal.

Vad tyckte du om receptet?

6

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2346 KJ / 561 kCal
Fett 26.1 g
Salt 2.01 g
Kolhydrater 43.9 g
Protein 33.6 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept