Lax med potatis- och jordärtskocksstomp
En fräsch och mumsig laxrätt. Jordärtskocks- och potatistompen piffas till av het pepparrot och gifter sig fint med den snabbpicklade gurkan med smak av citron och dill. Hoppas det smakar!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 14 2017
Ingredienser
4 portioner
Stomp
300 g jordärtskockor
600 g potatis
1/2 dl riven färsk pepparrot
2 dl mjölk
2 msk olivolja
salt och peppar
Gurka
1 gurka
1 citron
1 förp färsk dill (à 20 g)
Lax
4 port laxfilé (à 140 g)
1/2 msk olja
För alla
Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri mjölk.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölken mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.
Gör så här
Tips
Smaka gärna upp gurkan med lite senap och rivet citronskal.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2346 KJ / 561 kCal
Fett26.1 g
Salt2.01 g
Kolhydrater43.9 g
Protein33.6 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer