Lax med potatis- och jordärtskocksstomp

Betyg 4.3 av 5.
6 personer har röstat
0
Lax med potatis- och jordärtskocksstomp

En fräsch och mumsig laxrätt. Jordärtskocks- och potatistompen piffas till av het pepparrot och gifter sig fint med den snabbpicklade gurkan med smak av citron och dill. Hoppas det smakar!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 14 2017

Lax med potatis- och jordärtskocksstomp

Ingredienser

4 portioner

Stomp

300 g  jordärtskockor
600 g  potatis
1/2 dl  riven färsk pepparrot
2 dl  mjölk
2 msk  olivolja
salt och peppar

Gurka

1   gurka
1   citron
1   förp färsk dill (à 20 g)

Lax

4   port laxfilé (à 140 g)
1/2 msk  olja

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri mjölk.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölken mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.

Gör så här

Tips

Smaka gärna upp gurkan med lite senap och rivet citronskal.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.3 av 5.
6 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2346 KJ / 561 kCal
Fett26.1 g
Salt2.01 g
Kolhydrater43.9 g
Protein33.6 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Laxrulle med pepparrot & citron
Betyg 2.9 av 5.
9 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Gravad lax med pepparrot
Betyg 4.1 av 5.
11 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Stekt lax med pepparrotssås och broccoli
Betyg 4 av 5.
11 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Lax med gräslökssås och pepparrot
Betyg 3.9 av 5.
19 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Grillad lax med pepparrot
Betyg 2.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Gravlax med pepparrotssås
Betyg 5 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga