Gravad lax med pepparrot
Gör egen gravad lax med smak av pepparrot och servera den hemgravade laxen till jul, midsommar eller påsk. Den peppriga laxen gör garanterat succé på årets alla högtider!
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2020
Ingredienser
8 portioner
1 kg odlad laxfilé i bit utan skinn (gärna mittbit)
4 msk salt
4 msk strösocker
2 tsk mortlad vitpeppar
2 dl finriven pepparrot
Till servering
finriven pepparrot
1 dl hackad färsk dill
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Har gravat lax i många år. Själv tycker jag att det ska vara dubbelt av salt..än socker. Till denna mängd 1kg lax skulle jag ta 3msk salt+1,5msk socker.(eller 4+2) Den som gravar vet att konsistensen ändras.. med proportionerna omvänt med socker! skall prova framöver med pepparrot..blir spännande! Mvh Agnetha
Agnetha
2021-03-22Tycker att laxen blev alldeles för salt. Kommer att minska på saltmängden nästa gång. Jag tog liten mindre pepparrot än vad receptet sa, vilket jag ångrar i efterhand. Nästa gång tar jag mer pepparrot. Mvh Jennie
Jennie
2020-12-24Ska det verkligen vara 2 dl finriven pepparrot? Verkar mycket. /Christina J
Christina
2020-12-18Hej Christina! Ja det stämmer men du kan minska mängden om du önskar en mildare pepparrotsmak. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2020-12-21