Gravad lax med pepparrot

Betyg 4.2 av 5.
12 personer har röstat
3
Gravad lax med pepparrot

Gör egen gravad lax med smak av pepparrot och servera den hemgravade laxen till jul, midsommar eller påsk. Den peppriga laxen gör garanterat succé på årets alla högtider!

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2020

Gravad lax med pepparrot

Ingredienser

8 portioner
1 kg odlad laxfilé i bit utan skinn (gärna mittbit)
4 msk salt
4 msk strösocker
2 tsk mortlad vitpeppar
2 dl finriven pepparrot

Till servering

finriven pepparrot
1 dl hackad färsk dill

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.2 av 5.
12 personer har röstat

Kommentarer

Har gravat lax i många år. Själv tycker jag att det ska vara dubbelt av salt..än socker. Till denna mängd 1kg lax skulle jag ta 3msk salt+1,5msk socker.(eller 4+2) Den som gravar vet att konsistensen ändras.. med proportionerna omvänt med socker! skall prova framöver med pepparrot..blir spännande! Mvh Agnetha

Agnetha

2021-03-22

Tycker att laxen blev alldeles för salt. Kommer att minska på saltmängden nästa gång. Jag tog liten mindre pepparrot än vad receptet sa, vilket jag ångrar i efterhand. Nästa gång tar jag mer pepparrot. Mvh Jennie

Jennie

2020-12-24

Ska det verkligen vara 2 dl finriven pepparrot? Verkar mycket. /Christina J

Christina

2020-12-18

Hej Christina! Ja det stämmer men du kan minska mängden om du önskar en mildare pepparrotsmak. Hälsningar Ulrika

Redaktionen

2020-12-21

Testa liknande recept

Gravlax med pepparrotssås
Betyg 5 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Hemgravad lax med skagen på rökta räkor
Betyg 3 av 5.
7 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Klassisk rödbetsgravad lax
Betyg 4.5 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rödbetsgravad lax med pepparrotskräm på rågbröd
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Grillad lax med pepparrot
Betyg 2.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kummingravad lax
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga