Gravad lax med pepparrot

9
3
Gravad lax med pepparrot

Gör egen gravad lax med smak av pepparrot och servera den hemgravade laxen till jul, midsommar eller påsk. Den peppriga laxen gör garanterat succé på årets alla högtider!

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2020

Gravad lax med pepparrot

Ingredienser

8 portioner
1 kg
odlad laxfilé i bit utan skinn (gärna mittbit)
4 msk
salt
4 msk
strösocker
2 tsk
mortlad vitpeppar
2 dl
finriven pepparrot

Till servering

-
finriven pepparrot
1 dl
hackad färsk dill

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

9

Kommentarer

Agnetha

2021-03-22

Har gravat lax i många år. Själv tycker jag att det ska vara dubbelt av salt..än socker. Till denna mängd 1kg lax skulle jag ta 3msk salt+1,5msk socker.(eller 4+2) Den som gravar vet att konsistensen ändras.. med proportionerna omvänt med socker! skall prova framöver med pepparrot..blir spännande! Mvh Agnetha

Jennie

2020-12-24

Tycker att laxen blev alldeles för salt. Kommer att minska på saltmängden nästa gång. Jag tog liten mindre pepparrot än vad receptet sa, vilket jag ångrar i efterhand. Nästa gång tar jag mer pepparrot. Mvh Jennie

Christina

2020-12-18

Ska det verkligen vara 2 dl finriven pepparrot? Verkar mycket. /Christina J

Redaktionen ICAse

2020-12-21

Hej Christina! Ja det stämmer men du kan minska mängden om du önskar en mildare pepparrotsmak. Hälsningar Ulrika

Testa liknande recept