Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Laxrulle med pepparrot & citron

Enkelt och förbluffande gott recept på laxrulle med pepparrot och citron. Ser avancerat ut, men tillagas hyfsat lätt. Blandningen av pepparrot, citron och dill är suveränt gott på laxen. Servera med potatispuré.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2007
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär skinnfri laxfilé i portionsbitar och rulla in i plastfilm som smällkarameller. Ånga i ca 8 minuter. 
  2. Ta ut och låt vila några med finrivet skal av citron, grovhackad dill, salt och peppar. 
  3. Ta bort plasten och rulla laxen i pepparrotsblandningen. Servera med potatispuré.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g skinnfri laxfilé i portionsbitar
  • 1/2 dl nyriven pepparrot
  • finrivet skal av 1 citron
  • 1 kruka grovhackad dill
  • 2 krm salt
  • 1 krm peppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1180 kJ / 280 kCal
Fett: 18 g
Läs mer om näringsvärden

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer