Lax med gräslökssås och pepparrot

Rosa och grönt är en riktigt fin färgkombination, och på kvällens tallrik; även en smakhöjdare! Den stekta laxen serveras nämligen med en gräslökssås med grädde som bas. Vi tycker potatis är det bästa tillbehöret, och självklart lite riven pepparrot ovanpå toppen!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 50 2022

Ingredienser
4 portioner
900 g potatis
1 gurka
1 msk majsstärkelse
3 dl mjölk
1 dl vispgrädde
1/2 fiskbuljongtärning
1/2 förp färsk gräslök (à 20 g)
salt
peppar
4 port laxfilé (à 125 g)
1/2 msk olja
2 msk riven pepparrot
Gör så här
00:03:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2574 KJ / 614 kCal
Fett31 g
Salt1.3 g
Kolhydrater49 g
Protein33 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Föll hela familjen i smaken. Gjorde dock ugnsrostad potatis till i stället för kokt.
Anette
2020-12-04