Lax med gräslökssås och pepparrot

15
1 Klimatsmart
Lax med gräslökssås och pepparrot

Rosa och grönt är en riktigt fin färgkombination, och på kvällens tallrik; även en smakhöjdare! Den stekta laxen serveras nämligen med en gräslökssås med grädde som bas. Vi tycker potatis är det bästa tillbehöret, och självklart lite riven pepparrot ovanpå toppen!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 49 2020

Lax med gräslökssås och pepparrot

Ingredienser

4 portioner
900 g
potatis
1
gurka
1 msk
majsstärkelse
3 dl
mjölk
1 dl
vispgrädde
1/2
fiskbuljongtärning
1/2
förp färsk gräslök (à 20 g)
-
salt
-
peppar
4
port laxfilé (à 125 g)
1/2 msk
olja
2 msk
riven pepparrot

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde och mjölkdryck.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden och mjölkdrycken mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Gör så här

Tips

Smaka av såsen med pepparroten.

Vad tyckte du om receptet?

15

Kommentar

Anette

2020-12-04

Föll hela familjen i smaken. Gjorde dock ugnsrostad potatis till i stället för kokt.

Näringsvärde per portion

Energi 2574 KJ / 614 kCal
Fett 31 g
Salt 1.3 g
Kolhydrater 49 g
Protein 33 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept