Lax med persiljesås och gurka

Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
0
Lax med persiljesås och gurka

Till den feta laxfilén passar en lite syrligare sås utmärkt! Här är det en vitvinssås som fått koka upp och smaksatts med lite persilja som står för balansen i rätten. Snackgurkan är även viktigare än vad man tror, då den tillför både friskhet och krisp!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 13 2021

Lax med persiljesås och gurka

Ingredienser

2 portioner
450 g  potatis
2   port laxfilé (à 150 g)
1 tsk  olja
salt
peppar
1   förp vitvinssås (à 250 g)
1/2   förp färsk persilja (à 20 g)
1/2   förp snackgurka (à 250 g)

För alla

Kontrollera noga innehållet i såsen.
Fri från gluten och ägg. Innehåller laktos och mjölkprotein.

Gör så här

Tips

Rör gärna i en klick crème fraiche i den varma såsen för en krämigare sås.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2794 KJ / 664 kCal
Fett40 g
Salt3.4 g
Kolhydrater38 g
Protein36 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Ugnsbakad lax med dillsås
Betyg 4.2 av 5.
59 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Lax med krämig kålrabbi och dillig gurka
Betyg 3.6 av 5.
12 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Lax i foliepaket med gorgonzola
Betyg 4.4 av 5.
12 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Tandooristekt lax med vitlökssås
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Lax- och pastapytt
Betyg 3.5 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Ugnsbakad lax med rostade grönsaker
Betyg 4.5 av 5.
36 personer har röstat
Under 30 min att tillaga