Lax med persiljesås och gurka
Till den feta laxfilén passar en lite syrligare sås utmärkt! Här är det en vitvinssås som fått koka upp och smaksatts med lite persilja som står för balansen i rätten. Snackgurkan är även viktigare än vad man tror, då den tillför både friskhet och krisp!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 13 2021
Ingredienser
2 portioner
450 g potatis
2 port laxfilé (à 150 g)
1 tsk olja
salt
peppar
1 förp vitvinssås (à 250 g)
1/2 förp färsk persilja (à 20 g)
1/2 förp snackgurka (à 250 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2794 KJ / 664 kCal
Fett40 g
Salt3.4 g
Kolhydrater38 g
Protein36 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer