Lax med persiljesås och gurka

1
0 Klimatsmart
Lax med persiljesås och gurka

Till den feta laxfilén passar en lite syrligare sås utmärkt! Här är det en vitvinssås som fått koka upp och smaksatts med lite persilja som står för balansen i rätten. Snackgurkan är även viktigare än vad man tror, då den tillför både friskhet och krisp!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 2 2021

Lax med persiljesås och gurka

Ingredienser

2 portioner
450 g
potatis
2
port laxfilé (à 150 g)
1 tsk
olja
-
salt
-
peppar
1
förp vitvinssås (à 250 g)
1/2
förp färsk persilja (à 20 g)
1/2
förp snackgurka (à 250 g)

För alla

Kontrollera noga innehållet i såsen.
Fri från gluten och ägg. Innehåller laktos och mjölkprotein.

Under 30 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

1

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2794 KJ / 664 kCal
Fett 40 g
Salt 3.4 g
Kolhydrater 38 g
Protein 36 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept