Gravlax med pepparrotssås

Betyg 5 av 5.
3 personer har röstat
1
Gravlax med pepparrotssås

Utsökt recept på gravlax med pepparrotssås som passar bra att servera till exempelvis buffé. Du gravar laxfilé och gör en utsökt sås av gravlaxsås, crème fraiche, pepparrot och dill. Fräscht och gott!

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2008

Gravlax med pepparrotssås

Ingredienser

8 portioner
1 1/2 kg  laxfilé med skinn (fryst i minst 2 dygn, tinad)
1 dl  salt
1 dl  socker
1 msk  grovkrossad svartpeppar

Sås

1 dl  gravlaxsås
2 dl  lätt crème fraiche
3 - 3 1/2 msk  färskriven pepparrot
3 msk  grovhackad dill
svartpeppar

För alla

Fri från gluten.
Gör äggfri: uteslut gravlaxsåsen och använd enbart crème fraiche och smaksätt den med lite senap, dill och pepparrot.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche, kontrollera gravlaxsåsen.
Gör mjölkproteinfri: byt crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja), kontrollera gravlaxsåsen.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.
3 personer har röstat

Kommentar

Såsen var supergod! Tog dock mycket mer pepparrot.

Johanna maria

2020-06-22

Testa liknande recept

Hemgravad lax med skagen på rökta räkor
Betyg 3 av 5.
7 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Peppargravad lax med ägg och gräslök
Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Gravad lax med granatäpple
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Grillad gravad lax
Betyg 2.8 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Snabbgravad lax, grundrecept
Betyg 3.5 av 5.
65 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Gravad lax med pepparrot
Betyg 4.1 av 5.
11 personer har röstat
Över 60 min att tillaga