Gravlax med pepparrotssås

Betyg 5 av 5.
3 personer har röstat
1
Gravlax med pepparrotssås

Utsökt recept på gravlax med pepparrotssås som passar bra att servera till exempelvis buffé. Du gravar laxfilé och gör en utsökt sås av gravlaxsås, crème fraiche, pepparrot och dill. Fräscht och gott!

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2008

Gravlax med pepparrotssås

Ingredienser

8 portioner
1 1/2 kg laxfilé med skinn (fryst i minst 2 dygn, tinad)
1 dl salt
1 dl socker
1 msk grovkrossad svartpeppar

Sås

1 dl gravlaxsås
2 dl lätt crème fraiche
3 - 3 1/2 msk färskriven pepparrot
3 msk grovhackad dill
svartpeppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.
3 personer har röstat

Kommentar

Såsen var supergod! Tog dock mycket mer pepparrot.

Johanna maria

2020-06-22

Testa liknande recept

Gravad lax med pepparrot
Betyg 4.2 av 5.
12 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rödbetsgravad lax med pepparrotskräm på rågbröd
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Hemgravad lax med skagen på rökta räkor
Betyg 3 av 5.
7 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Lättgravad rosmarinlax
Betyg 2.8 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Klassisk rödbetsgravad lax
Betyg 4.5 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Crème fraichesås
Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 15 min att tillaga