Gravlax med pepparrotssås

2
1
Gravlax med pepparrotssås

Utsökt recept på gravlax med pepparrotssås som passar bra att servera till exempelvis buffé. Du gravar laxfilé och gör en utsökt sås av gravlaxsås, crème fraiche, pepparrot och dill. Fräscht och gott!

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2008

Gravlax med pepparrotssås

Ingredienser

8 portioner
1 1/2 kg laxfilé med skinn (fryst i minst 2 dygn, tinad)
1 dl salt
1 dl socker
1 msk grovkrossad svartpeppar

Sås

1 dl gravlaxsås
2 dl lätt crème fraiche
3 - 3 1/2 msk färskriven pepparrot
3 msk grovhackad dill
svartpeppar

För alla

Fri från gluten.
Gör äggfri: uteslut gravlaxsåsen och använd enbart crème fraiche och smaksätt den med lite senap, dill och pepparrot.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche, kontrollera gravlaxsåsen.
Gör mjölkproteinfri: byt crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja), kontrollera gravlaxsåsen.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

2

Kommentar

Johanna maria

2020-06-22

Såsen var supergod! Tog dock mycket mer pepparrot.