Gravlax med pepparrotssås
Utsökt recept på gravlax med pepparrotssås som passar bra att servera till exempelvis buffé. Du gravar laxfilé och gör en utsökt sås av gravlaxsås, crème fraiche, pepparrot och dill. Fräscht och gott!
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2008
Ingredienser
8 portioner
1 1/2 kg laxfilé med skinn (fryst i minst 2 dygn, tinad)
1 dl salt
1 dl socker
1 msk grovkrossad svartpeppar
Sås
1 dl gravlaxsås
2 dl lätt crème fraiche
3 - 3 1/2 msk färskriven pepparrot
3 msk grovhackad dill
svartpeppar
För alla
Fri från gluten.
Gör äggfri: uteslut gravlaxsåsen och använd enbart crème fraiche och smaksätt den med lite senap, dill och pepparrot.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche, kontrollera gravlaxsåsen.
Gör mjölkproteinfri: byt crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja), kontrollera gravlaxsåsen.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
Såsen var supergod! Tog dock mycket mer pepparrot.
Johanna maria
2020-06-22