UNDER 45 MIN | Medel

Lax med dill och pepparrot

Här kommer en klassisk smakkombination – lax med dill och pepparrot. De passar ju utmärkt ihop och äts här tillsammans med nykokt potatis samt härlig broccoli som du låter koka någon minut. Smaklig fisk önskar vi!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 31, 2020
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka potatisen.
  2. Hacka dillen fint (spara några vippor till servering). Riv pepparroten fint på ett rivjärn.
  3. Blanda dillen och pepparroten med gurten. Smaka av med salt och peppar.
  4. Ansa broccolin och skär den i bitar. Koka broccolin i saltat vatten ca 4 minuter.
  5. Skär laxen i portionsbitar. Stek den i oljan i en stekpanna, ca 3 minuter per sida eller tills innertemperaturen på fisken är 54°C. Krydda med salt och peppar.
  6. Strö lite färsk dill på laxen och servera med broccoli, dillgurt och potatis.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g potatis
  • 1 förp färsk dill
  • 2 msk riven färsk pepparrot
  • 2 dl greek style gurt
  • salt
  • peppar
  • 250 g broccoli
  • 600 g laxfilé
  • 2 tsk rapsolja

Näringsvärde
Per portion

Energi 2446 kJ / 586 kCal

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept