Lax med dill och pepparrot

2
3 Klimatsmart
Lax med dill och pepparrot

Här kommer en klassisk smakkombination – lax med dill och pepparrot. De passar ju utmärkt ihop och äts här tillsammans med nykokt potatis samt härlig broccoli som du låter koka någon minut. Smaklig fisk önskar vi!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 25 2021

Lax med dill och pepparrot

Ingredienser

4 portioner
900 g potatis
1 förp färsk dill (à 20 g)
2 msk riven färsk pepparrot
2 dl greek style gurt
salt
peppar
250 g broccoli
600 g laxfilé
2 tsk rapsolja

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

2

Kommentarer

Fredrik

2021-06-28

Vi beställde just denna kasse för att den hade lax istället för vitfisk. Lagom besviken när man då får hem kolja, som ingen här vill äta. Ska ni ändra så ändra längre i förväg så man hinner avboka. Erat argument nedan att det är pga "plötslig" omställning i klimatpåverkan på sagda lax funkar inte då mat istället slängs nu vilket är betydligt sämre. Framförallt fick vi hem en produkt vi inte beställt och betalat för, för oss blir det inga fler beställningar som det ser ut nu.

Helena

2021-06-28

Hej, Vill påstå att det börjar vara läge att ändra recepten från lax till vit fisk, eftersom det ju är det man får. Alternativt lägga till en kommentar på något synligt ställe. Annars får man ju inte rätt information före köp.:)

Joséphine

2021-06-23

Gott, men tråkigt att man - igen - får torsk/kolja i matkassen istället för lax....

Redaktionen ICAse

2021-06-23

Hej Joséphine! Laxens klimatpåverkan har i år ökat enligt RISE, vilket gör att vi denna vecka byter laxen mot en mer klimatsmart kolja. Smaklig måltid! Hälsningar Michelle

Näringsvärde per portion

Energi 2446 KJ / 586 kCal
Fett 30 g
Salt 1 g
Kolhydrater 36 g
Protein 40 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden