Lax med dill och pepparrot

2
0 Klimatsmart
Lax med dill och pepparrot

Här kommer en klassisk smakkombination – lax med dill och pepparrot. De passar ju utmärkt ihop och äts här tillsammans med nykokt potatis samt härlig broccoli som du låter koka någon minut. Smaklig fisk önskar vi!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 25 2021

Lax med dill och pepparrot

Ingredienser

4 portioner
900 g
potatis
1
förp färsk dill (à 20 g)
2 msk
riven färsk pepparrot
2 dl
greek style gurt
-
salt
-
peppar
250 g
broccoli
600 g
laxfilé
2 tsk
rapsolja

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

2

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2446 KJ / 586 kCal
Fett 30 g
Salt 1 g
Kolhydrater 36 g
Protein 40 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept