Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Laxspett med gravad lax

Ett utsökt och snabblagat recept på laxspett med gravad lax. Du gör det av laxfilé, gravad lax, salladslök och färskpotatis. Servera fisken med potatisen och en smakrik sås av gräddfil, pepparrot och dill.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2011
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär den färska laxen i bitar, ca 3 x 3 cm. Skär den gravade laxen i 1 cm tjocka och 3 cm långa skivor.
  2. Krydda den färska laxen runt om med salt och peppar. Varva den och den gravade laxen på grillspetten eller de blötlagda träspetten.
  3. Sås: Rör ihop ingredienserna till såsen, krydda med salt.
  4. Pensla spetten med lite olja. Grilla dem runt om över glöd eller i grillpanna 4–6 minuter. Lägg samtidigt på den färska löken. Servera med såsen och kokt färskpotatis.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt gräddfil mot mjölkfritt, t ex Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g skinn- och benfri laxfilé
  • 150 g gravad lax i bit
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 4 grillspett eller blötlagda träspett
  • olja att pensla med
  • 1 knippe salladslök
  • kokt färskpotatis till servering
Sås
  • 2 dl gräddfil
  • 2 msk finriven pepparrot
  • 2 msk hackad dill
  • 1 krm salt
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Just nu är det stor brandrisk på många håll i landet. Kolla vad som gäller hos dig innan du grillar. Mer info från MSB