Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN |

Gräddig köttfärssås med pesto

Vem älskar inte en köttfärssås som både är busenkel att tillaga och som dessutom doftar och smakar supergott. Köttfärsen bryns och får sedan puttra med grädde och pesto med en mild citrontwist tills såsen blivit krämig och mustig. Servera med nykokt pasta och tomater som skurits i perfekta små munsbitar.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 32, 2017
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka upp vatten till pastan.
  2. Skala och skär löken i stora klyftor. Bryn färs och lök i oljan i en stekpanna. Salta och peppra.
  3. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
  4. Låt oliverna rinna av.
  5. Rör ner pesto och grädde i pannan. Smaka av med salt och peppar.
  6. Skär tomaterna i bitar. Blanda gärna med en vinägrett.
  7. Servera pastan med köttfärssås, oliver och tomater.

För alla

Rätten innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

Tips

Vill ni ha lite extra sting på pastan kan ni strö över lagrad riven ost och chiliflakes.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 rödlök
  • ca 500 g blandfärs
  • 1 msk olja
  • salt
  • peppar
  • 4 port pasta (gärna gemelli)
  • 140 g gröna oliver med pimiento
  • 1/2 dl pesto citron
  • 2 1/2 dl matlagningsgrädde
  • 4 tomater
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3168 kJ / 759 kCal