Krämig majspasta med soltorkade tomater
Den här majspastan är himmelskt krämig och får en sötsalt touch från de soltorkade tomaterna. Majsgrädden mixas slätt och silas sedan för att få till såsen. Lägg i lite strimlad chili för att få hetta. Avnjut majsgrädden tillsammans med pasta och antipasto toppat med mangold.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 2 2016
Ingredienser
4 portioner
4 port pasta (gärna trottole)
2 dl vispgrädde
1 förp majskorn (à 340 g)
1 röd peppar
1 burk soltorkade tomater (à 200 g)
salt
peppar
Till servering
240 g antipasto
65 g röda mangoldskott
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3129 KJ / 748 kCal
Fett41 g
Salt6.41 g
Kolhydrater67 g
Protein25 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Krämigt mm
Annette
2016-09-18