Krämig majspasta med soltorkade tomater

41
1
Krämig majspasta med soltorkade tomater

Den här majspastan är himmelskt krämig och får en sötsalt touch från de soltorkade tomaterna. Majsgrädden mixas slätt och silas sedan för att få till såsen. Lägg i lite strimlad chili för att få hetta. Avnjut majsgrädden tillsammans med pasta och antipasto toppat med mangold.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 2 2016

Krämig majspasta med soltorkade tomater

Ingredienser

4 portioner
4
port pasta (gärna trottole)
2 dl
vispgrädde
1
förp majskorn (à 340 g)
1
röd peppar
1
burk soltorkade tomater (à 200 g)
-
salt och peppar

Till servering

240 g
antipasto
65 g
röda mangoldskott

För alla

Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

41

Kommentar

Annette

2016-09-18

Krämigt mm

Näringsvärde per portion

Energi 3129 KJ / 748 kCal
Fett 41 g
Salt 6.41 g
Kolhydrater 67 g
Protein 25 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept