Krämig majspasta med soltorkade tomater

41
1
Krämig majspasta med soltorkade tomater

Den här majspastan är himmelskt krämig och får en sötsalt touch från de soltorkade tomaterna. Majsgrädden mixas slätt och silas sedan för att få till såsen. Lägg i lite strimlad chili för att få hetta. Avnjut majsgrädden tillsammans med pasta och antipasto toppat med mangold.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 2 2016

Krämig majspasta med soltorkade tomater

Ingredienser

4 portioner
4 port pasta (gärna trottole)
2 dl vispgrädde
1 förp majskorn (à 340 g)
1 röd peppar
1 burk soltorkade tomater (à 200 g)
salt och peppar

Till servering

240 g antipasto
65 g röda mangoldskott

För alla

Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

41

Kommentar

Annette

2016-09-18

Krämigt mm

Näringsvärde per portion

Energi 3129 KJ / 748 kCal
Fett 41 g
Salt 641 g
Kolhydrater 67 g
Protein 25 g
Läs mer om näringsvärden