Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Pankobakade bönor med chili- och limeyoghurt

Låt haricots verts få ny smak med panko, parmesan och en röra gjord på chili, lime och matyoghurt. Servera bönorna som snack eller som gott tillbehör till middagen!

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2018
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Vispa ihop ägg och salt. Blanda panko och parmesan.
  3. Doppa bönorna i mjöl, ägg och sist pankon, tryck försiktigt fast blandningen. 
  4. Sprid ut på en bakpappersklädd plåt. Ringla över oljan. Ställ in i mitten av ugnen tills de är gyllene, ca 10 minuter.
  5. Rör ihop alla ingredienser till chili- och limeyoghurten. Servera med haricots verts.

För alla

Innehåller mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: byt vetemjöl mot glutenfri mjölmix och välj glutenfritt ströbröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri matyoghurt. Kontrollera innehållet i ströbrödet.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 ägg
  • 1 krm salt
  • 2 dl panko (asiatiskt ströbröd)
  • 1 dl riven parmesanost
  • 250 g färska haricots verts
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 msk rapsolja
Chili- och limeyoghurt
  • 1 dl matyoghurt (10%)
  • 1 tsk srirachasås (stark chilisås)
  • 1 tsk finrivet limeskal
  • 1 tsk färskpressad limejuice
  • 1 krm salt
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 932 kJ / 316 kCal