Pankobakade bönor med chili- och limeyoghurt
Låt haricots verts få ny smak med panko, parmesan och en röra gjord på chili, lime och matyoghurt. Servera bönorna som snack eller som gott tillbehör till middagen!
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2018
Ingredienser
4 portioner
1 ägg
1 krm salt
2 dl panko (asiatiskt ströbröd)
1 dl riven parmesan
250 g färska haricots verts (bönor)
1 dl vetemjöl
2 msk rapsolja
Chili- och limeyoghurt
1 dl matyoghurt (10%)
1 tsk srirachasås (stark chilisås)
1 tsk finrivet limeskal
1 tsk färskpressad limejuice
1 krm salt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi932 KJ / 316 kCal
Fett14 g
Salt1.43 g
Kolhydrater34 g
Protein12 g
Kommentarer
Hur länge är de krispig
Ann
2024-07-30Hej Ann. Bönorna bör nog ätas när dom är varma, då är dom som krispigast. Sen börjar dom bli lite mjuka skulle jag tro. Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-07-31Otydligt med vart mjölet skall blandas med Doppa bönorna i mjöl… doppa?
Claes
2021-08-09Hej Claes! Tack för din kommentar. Vi har förtydligat receptet. Du ska först vända bönorna i mjöl, sedan doppa i ägg och slutligen vända bönorna i pankoblandningen. Hoppas att du gillar receptet! Hälsningar Elina
Redaktionen
2021-08-10