Pankobakade bönor med chili- och limeyoghurt

4
1
Pankobakade bönor med chili- och limeyoghurt

Låt haricots verts få ny smak med panko, parmesan och en röra gjord på chili, lime och matyoghurt. Servera bönorna som snack eller som gott tillbehör till middagen!

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2018

Pankobakade bönor med chili- och limeyoghurt

Ingredienser

4 portioner
1 ägg
1 krm salt
2 dl panko (asiatiskt ströbröd)
1 dl riven parmesan
250 g färska haricots verts (bönor)
1 dl vetemjöl
2 msk rapsolja

Chili- och limeyoghurt

1 dl matyoghurt (10%)
1 tsk srirachasås (stark chilisås)
1 tsk finrivet limeskal
1 tsk färskpressad limejuice
1 krm salt

För alla

Innehåller mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: byt vetemjöl mot glutenfri mjölmix och välj glutenfritt ströbröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri matyoghurt. Kontrollera innehållet i ströbrödet.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentar

Claes

2021-08-09

Otydligt med vart mjölet skall blandas med Doppa bönorna i mjöl… doppa?

Redaktionen ICAse

2021-08-10

Hej Claes! Tack för din kommentar. Vi har förtydligat receptet. Du ska först vända bönorna i mjöl, sedan doppa i ägg och slutligen vända bönorna i pankoblandningen. Hoppas att du gillar receptet! Hälsningar Elina

Näringsvärde per portion

Energi 932 KJ / 316 kCal
Fett 14 g
Salt 1.43 g
Kolhydrater 34 g
Protein 12 g
Läs mer om näringsvärden