Limelax i ugn med chilicrème

25
2
Limelax i ugn med chilicrème

Lax i ugn ger fin fredagsfeeling med goda tillbehör som smörstekt majs, broccoli och chilicréme. Bjud limelaxen och tillbehören plockigt och låt var och en fylla sitt bröd efter egen smak.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2017

Limelax i ugn med chilicrème

Ingredienser

4 portioner

Lax

ca 500 g
skinnfri laxfilé i bit
1 msk
olivolja
1 tsk
finrivet limeskal
1 tsk
salt
2 krm
svartpeppar

Chilicrème

2 dl
crème fraiche
1 msk
färskpressad limejuice
2 - 3 tsk
srirachasås
1/2 tsk
salt
1 krm
peppar

Grönsaksfräs

250 g
broccoli
2
vitlöksklyftor
200 g
frysta majskorn
25 g
smör
1/2 tsk
salt
2 krm
peppar

Till servering

färsk koriander
picklad gurka med ingefära (se länk under steg 6)
tortillabröd

För alla

Kontrollera noga innehållet i brödet. Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt tortillabröd.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av crème fraiche och matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Välj mjölkproteinfritt matfett.

Under 30 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

25

Kommentarer

Mia

2/4/2018

Vi åt det som en wrap med lax, röran, grönsakssteket och koriander. Mycket gott!

Kurt

10/26/2017

Den här chilicremen passar bättre till kött än fisk då den tar död på råvarans egen smak. I vart fall funkar den bra till sandaler i ugn då råvaran inte spelar nån roll

Näringsvärde per portion

Energi 2836 KJ / 677 kCal
Fett 44 g
Salt 8.88 g
Kolhydrater 32 g
Protein 36 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept