Limelax i ugn med chilicrème
Lax i ugn ger fin fredagsfeeling med goda tillbehör som smörstekt majs, broccoli och chilicréme. Bjud limelaxen och tillbehören plockigt och låt var och en fylla sitt bröd efter egen smak.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2017
Ingredienser
4 portioner
Lax
ca 500 g skinnfri laxfilé i bit
1 msk olivolja
1 tsk finrivet limeskal
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
Chilicrème
2 dl crème fraiche
1 msk färskpressad limejuice
2 - 3 tsk srirachasås
1/2 tsk salt
1 krm peppar
Grönsaksfräs
250 g broccoli
2 vitlöksklyftor
200 g frysta majskorn
25 g smör
1/2 tsk salt
2 krm peppar
Till servering
färsk koriander
picklad gurka med ingefära (se länk under steg 6)
tortillabröd
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2836 KJ / 677 kCal
Fett44 g
Salt8.88 g
Kolhydrater32 g
Protein36 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jättegott!
Birgitta
2024-09-27Vi åt det som en wrap med lax, röran, grönsakssteket och koriander. Mycket gott!
Mia
2018-02-04Den här chilicremen passar bättre till kött än fisk då den tar död på råvarans egen smak. I vart fall funkar den bra till sandaler i ugn då råvaran inte spelar nån roll
Kurt
2017-10-26