Lax med nudlar, ägg och grönsaker i sojabuljong

23
1
Lax med nudlar, ägg och grönsaker i sojabuljong

En japaninspirerad rätt som är enkel att laga. Här blandas fräscha ingredienser som lax, broccoli, paprika och babyspenat. Sojasåsen ketjap manis ger rätten sin karaktäristiska smak.

Lax med nudlar, ägg och grönsaker i sojabuljong

Ingredienser

4 portioner
4 ägg
250 g broccoli
2 rödlökar
1 vitlöksklyfta
2 gula paprikor
ca 400 g laxfilé
1 liter kycklingbuljong (vatten och fond)
125 ml ketjap manis
250 g äggnudlar (gärna fullkorn)
65 g babyspenat

Till servering

gärna koriander

För alla

Kontrollera ingrediensförteckningen på buljongen.
Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: byt ut ketjap manis mot sojasås. Välj risnudlar eller glasnudlar.
Gör äggfri: byt ut äggnudlar mot risnudlar. Uteslut äggen. 

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

23

Kommentar

Lisa

2021-07-04

Receptet heter "Stekt lax...", men det står ingenstans i receptet att man ska steka den? Däremot står det att det ska sjuda i 1 minut, men är inte detta väldigt lite?

Redaktionen ICAse

2021-07-06

Hej Lisa! Tack för uppmärksamheten vilket gör att vi nu bytt namn på receptet.. Och ja det är rätt – den ska bara sjuda 1 minut. Tanken är att den ska vara lite rå inuti, vill man ha den mer lagad kan man skära i mindre kuber. Lycka till! Hälsningar Michelle

Näringsvärde per portion

Energi 2804 KJ / 668 kCal
Fett 24 g
Salt 1.8 g
Kolhydrater 63 g
Protein 42 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden