Chilistekt lax med shiitake och nudlar
Ett asieninspirerat och smakrikt recept med både fisk och grönt! De saftiga laxfiléerna steks i lite olja, får sting av röd peppar och serveras tillsammans med läcker shiitakesvamp, ketjap manismarinad och nykokta risnudlar. Smakkombinationen är slående!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 42 2014
Ingredienser
4 portioner
2 vitlöksklyftor
1 msk riven ingefära
1 dl vatten
1 dl ketjap manis
1 röd peppar (chili)
600 g laxfilé
250 g risnudlar
100 g shiitakesvamp
1/2 påse salladslök (à 125 g)
2 msk olja
1/2 tsk salt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2964 KJ / 708 kCal
Fett31 g
Salt1.74 g
Kolhydrater68 g
Protein35 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Ska marinaden stekas i stekpannan med svampen? Framkommer inte riktigt i beskrivningen eller menar ni bara att man ska vända ner svampen och sallad löken i marinaden? 😅
Ronja
2020-09-30Tack Ronja för din kommentar :) Vi har nu förtydligat i receptet. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2020-10-14