Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Chilistekt lax med shiitake och nudlar

Ett asieninspirerat och smakrikt recept med både fisk och grönt! De saftiga laxfiléerna steks i lite olja, får sting av röd peppar och serveras tillsammans med läcker shiitakesvamp, ketjap manismarinad och nykokta risnudlar. Smakkombinationen är slående!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 42, 2014
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och riv vitlök och ingefära. Blanda det med vatten och ketjap manis.
  2. Skär chilin i tunna skivor och laxen i portionsbitar.
  3. Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen.
  4. Ansa och skiva svampen och salladslöken.
  5. Stek svampen i hälften av oljan i en stekpanna ca 2 minuter. Häll över ketjap manismarinaden och lägg det i en bunke. Vänd ner salladlöken.
  6. Stek laxen i resten av oljan i en stekpanna ca 2 minuter. Vänd och lägg i chilin, stek ytterligare ca 2 minuter. Krydda med salt.
  7. Blanda nudlarna med svampen och servera till laxen.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på ketjap manis. I övrigt är rätten fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Tips

Vänd gärna ner lite sesamfrö i nudlarna eller stek laxen i dem. Det ger en härligt nötig smak.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk riven ingefära
  • 1 dl vatten
  • 1 dl ketjap manis
  • 1 röd peppar
  • 600 g laxfilé
  • 250 g risnudlar
  • 100 g shiitakesvamp
  • 1/2 påse salladslök (à 125 g)
  • 2 msk olja
  • 1/2 tsk salt
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2964 kJ / 708 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept