Lax med ljummen potatissallad
Lax med ljummen potatissallad är ett enkel och fräscht recept. Den knapriga potatissalladen innehåller ingredienser som lök och rädisor som sedan blandas med en smakrik dressing. Servera den ljumna potatissalladen men en krispig och härligt rosa lax.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 17 2015
Ingredienser
4 portioner
Potatissallad
ca 2 dl gröna ärtor
900 g fast potatis
1 rödlök
125 g rädisor
1 kruka basilika
Dressing
2 tsk dijonsenap
2 tsk olivolja
2 tsk rödvinsvinäger
1 msk vatten
salt
peppar
Lax
4 bitar laxfilé (à 140 g)
1 tsk olja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2081 KJ / 498 kCal
Fett20 g
Salt3.71 g
Kolhydrater42 g
Protein32 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
En god och fräsch rätt. För att förhöja smaken ytterligare blandade jag även ner kapris i potatissalladen. Att rekommendera! Agneta
Agneta
2022-05-01Ingen riktig favorit. Kändes torr, med för mycket rödlök
Eva
2015-04-27Riktigt gott! Dock lite torrt. Men det löste vi med en klick gräddfil till. En riktigt somrig rätt.
Carina
2015-04-21