Lax med krämig fänkål och dill
Lax och potatis är ju ingen ny rätt precis, men den går oftast hem hos de flesta! När du dessutom äter den med en krämig fänkål och dillröra så höjer du rätten till nya nivåer och vi hoppas det kommer bli en ny favoriträtt där hemma.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 24 2022
Ingredienser
2 portioner
450 g potatis (gärna amandine)
1 fänkål (à ca 300 g)
salt
1 förp färsk dill (à 20 g)
1 dl crème fraiche med parmesan & vitlök
1 tsk dijonsenap
peppar
2 port laxfilé (à ca 150 g)
65 g mangold
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2486 KJ / 592 kCal
Fett27 g
Salt3 g
Kolhydrater46 g
Protein35 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Gott och väldigt enkelt!
Karin
2024-08-28Gott! Halverade fänkålsreceptet, dvs en halv fänkål för två. Fänkålen skar jag mycket tunt och lade sedan i vatten som jag kokat upp och ställt åt sidan i några minuter. Därefter hällde jag kallt vatten över en stund och sedan torkade av lätt. Blandade sedan fänkålen med light Créme Fraiche (15%) ca en dl med en pressad vitlöksklyfta och ca en halv dl riven västerbottenost samt halv tsk dijonsenap och en hel del färsk dill. Glömde salta…men vi saltade lätt direkt på tallriken.
Maj
2023-02-13Enkel smakrik rätt blandningen dill och fänkål är mycket god. Amandine är en god potatis men det är oxå gott med en god mandelpotatis.
Brittlouise
2022-10-11