Lax med krämig fänkål och dill

4
0 Klimatsmart
Lax med krämig fänkål och dill

Lax och potatis är ju ingen ny rätt precis, men den går oftast hem hos de flesta! När du dessutom äter den med en krämig fänkål och dillröra så höjer du rätten till nya nivåer och vi hoppas det kommer bli en ny favoriträtt där hemma.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 22 2020

Lax med krämig fänkål och dill

Ingredienser

2 portioner
450 g
delikatesspotatis
1
fänkål (à ca 300 g)
-
salt
1
ask färsk dill (à 20 g)
1 dl
crème fraiche med parmesan & vitlök
2
port laxfilé (à ca 150 g)
-
peppar

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche till mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Tips

Om du inte har en mandolin: Skär fänkålen så tunt som möjligt. Lägg den i ett durkslag och häll över det kokande potatisvattnet. Spola sedan kallt, låt rinna av innan du blandar med crème fraiche och dill

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2486 KJ / 592 kCal
Fett 27 g
Salt 3 g
Kolhydrater 46 g
Protein 35 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept