UNDER 45 MIN | Medel

Lax med krämig fänkål och dill

Lax och potatis är ju ingen ny rätt precis, men den går oftast hem hos de flesta! När du dessutom äter den med en krämig fänkål och dillröra så höjer du rätten till nya nivåer och vi hoppas det kommer bli en ny favoriträtt där hemma.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 22, 2020
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka potatisen.
  2. Skiva fänkålen tunt. Gärna på en mandolin. Krydda med salt och rör om.
  3. Hacka dillen.
  4. Blanda fänkålen med crème fraiche och dill.
  5. Stek laxen i lite salt i en het stekpanna ca 2 minuter per sida eller tills fisken har en innertemperatur på 54°C. Krydda med peppar.
  6. Servera laxen med fänkål och potatis.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche till mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Tips

Om du inte har en mandolin: Skär fänkålen så tunt som möjligt. Lägg den i ett durkslag och häll över det kokande potatisvattnet. Spola sedan kallt, låt rinna av innan du blandar med crème fraiche och dill

Ingredienser

Portioner: 2
  • 450 g delikatesspotatis
  • 1 fänkål (à ca 300 g)
  • salt
  • 1 ask färsk dill (à 20 g)
  • 1 dl crème fraiche med parmesan & vitlök
  • 2 port laxfilé (à ca 150 g)
  • peppar

Näringsvärde
Per portion

Energi 2486 kJ / 592 kCal

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept