Lax med grönärtröra
Den korallrosa laxen steks tills den fått en perfekt stekyta och är perfekt saftig i mitten. Servera fisken med nykokt ris och en delikat röra gjord på gröna ärtor, vitlök, krispig röd paprika och frisk citron. Detta är en busenkel middag som kommer att uppskattas av stora och små. Garnera gärna med en citronklyfta!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 19 2017
Ingredienser
4 portioner
Lax
4 bitar laxfilé (à 140 g)
1 msk olivolja
4 port ris eller annat gryn
Grönärtröra
250 g små gröna ärtor
1 msk olivolja
1 vitlöksklyfta
salt
peppar
1 citron
1 röd paprika
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2439 KJ / 583 kCal
Fett24.1 g
Salt1.94 g
Kolhydrater54.6 g
Protein34.2 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer