Lax med grönärtröra

Betyg 3.8 av 5.
5 personer har röstat
0
Lax med grönärtröra

Den korallrosa laxen steks tills den fått en perfekt stekyta och är perfekt saftig i mitten. Servera fisken med nykokt ris och en delikat röra gjord på gröna ärtor, vitlök, krispig röd paprika och frisk citron. Detta är en busenkel middag som kommer att uppskattas av stora och små. Garnera gärna med en citronklyfta!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 19 2017

Lax med grönärtröra

Ingredienser

4 portioner

Lax

4   bitar laxfilé (à 140 g)
1 msk  olivolja
4   port ris eller annat gryn

Grönärtröra

250 g  små gröna ärtor
1 msk  olivolja
1   vitlöksklyfta
salt och peppar
1   citron
1   röd paprika

För alla

Rätten är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.8 av 5.
5 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2439 KJ / 583 kCal
Fett24.1 g
Salt1.94 g
Kolhydrater54.6 g
Protein34.2 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Ugnsbakad lax med ärtsås och tomatsallad
Betyg 3.7 av 5.
15 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Halstrad lax och grönärtkräm med soltorkade tomater
Betyg 3 av 5.
45 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Laxpasta ”One pot Wonder ”
Betyg 3.5 av 5.
35 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Lax marinerad i matjessillspad serverad med äggsallad
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Stekt lax med teriyakigrönsaker
Betyg 3 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Ugnsbakad lax med kål i teriyaki
Betyg 3.9 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga