Lax med grönärtröra

4
0
Lax med grönärtröra

Den korallrosa laxen steks tills den fått en perfekt stekyta och är perfekt saftig i mitten. Servera fisken med nykokt ris och en delikat röra gjord på gröna ärtor, vitlök, krispig röd paprika och frisk citron. Detta är en busenkel middag som kommer att uppskattas av stora och små. Garnera gärna med en citronklyfta!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 19 2017

Lax med grönärtröra

Ingredienser

4 portioner

Lax

4
bitar laxfilé (à 140 g)
1 msk
olivolja
4
port ris eller annat gryn

Grönärtröra

250 g
små gröna ärtor
1 msk
olivolja
1
vitlöksklyfta
-
salt och peppar
1
citron
1
röd paprika

För alla

Rätten är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2439 KJ / 583 kCal
Fett 24.1 g
Salt 1.94 g
Kolhydrater 54.6 g
Protein 34.2 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept