Lax med getost och tomatsallad
En förtjusande fiskrätt som kommer att bli din nya favorit! Du ugnssteker laxen tillsammans med getost och lite basilika och passar under tiden på att tillaga den fräscha tomatsalladen. Getosten, med sin karakteristiska smak, passar perfekt ihop med den saftiga laxens sälta! Servera med sallad, potatis och balsamsirap.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 14 2013
Ingredienser
4 portioner
900 g fast potatis
ca 600 g lax
salt och peppar
75 g getost
1 kruka basilika
2 förp körsbärstomater (á 250 g)
1 rödlök
1 dl balsamvinäger
1 msk strösocker
1 tsk majsstärkelse (Maizena)
För alla
Rätten är fri från gluten och ägg men innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: byt ut getosten mot riven västerbottensost.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2912 KJ / 694 kCal
Fett30 g
Salt1.5 g
Kolhydrater59 g
Protein40 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Gudomligt gott!😍
Britt-inger
2022-09-23Muuuuums!! :)
Maria
2021-10-08Mycket god!
Philip
2020-09-16