Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Lax med getost och tomatsallad

En förtjusande fiskrätt som kommer att bli din nya favorit! Du ugnssteker laxen tillsammans med getost och lite basilika och passar under tiden på att tillaga den fräscha tomatsalladen. Getosten, med sin karakteristiska smak, passar perfekt ihop med den saftiga laxens sälta! Servera med sallad, potatis och balsamsirap.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 14, 2013
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Skala och koka potatisen.
  3. Skär laxen i portionsbitar. Skär ett snitt i varje laxbit och lägg dem i en ugnssäker form. Krydda med salt och peppar.
  4. Skär osten i skivor och dela dem i halvor. Skär basilikan grovt. Lägg lite basilika i varje snitt och spar resten till tomatsalladen.
  5. Fördela osten i snitten på varje bit lax. Sätt in formen mitt i ugnen ca 15 minuter.
  6. Skär tomaterna i halvor. Skala och skiva rödlöken. Blanda tomater, lök och basilika. Krydda med salt och peppar.
  7. Blanda vinäger och socker i en kastrull och koka upp. Red av med majsstärkelse utrörd i lite vatten.
  8. Servera laxen med sallad, potatis och balsamsirap.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg men innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: byt ut getosten mot riven västerbottensost.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g fast potatis
  • ca 600 g lax
  • salt och peppar
  • 75 g getost
  • 1 kruka basilika
  • 250 g körsbärstomater
  • 1 rödlök
  • 1 dl balsamvinäger
  • 1 msk strösocker
  • 1 tsk majsstärkelse (Maizena)
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2175 kJ / 521 kCal