Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Lammytterfilé med getoströra och bulgursallad

Denna trendiga medelhavsrätt på lammytterfilé med getoströra och bulgursallad får det att riktigt vattnas i munnen! Den är både hälsosam och hyfsat enkel att tillaga. Getosten går givetvis bra att byta ut till fårost.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Stek filén i smör i en stekpanna till en innertemperatur på ca 60°C. Linda in den i fuktat smörpapper.
  2. Getoströra: Riv eller smula osten , skala och hacka löken och vitlöken. Hacka oliverna. Rör ner detta och oregano i yoghurten. Smaka ev. av med salt och peppar.
  3. Bulgursallad: Skölj tomater och paprika. Skär tomater och paprika. Skär tomaterna i halvor, kärna ut paprikan och strimla den. Hacka basilikan. Skala och hacka vitlöken.
  4. Blanda tomater, paprika, basilika, vitlök, olja och balsamvinäger. Smaka av med salt och peppar.
  5. Koka bulgur enligt anvisnnga på paketet. Blanda den varma bulgurn med grönsakerna.
  6. Skiva filén, servera den med röran och bulgursallad.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g lammytterfilé
  • 1 msk smör
Getoströra
  • 100 g getost
  • 1 liten rödlök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 15 oliver
  • 1/2 dl hackad oregano
  • 2 dl matyoghurt
  • ev 1 tsk salt att smaka av med
  • ev 1 krm malen peppar att smaka av med
Bulgursallad
  • 250 g cocktailtomater
  • 1 paprika
  • 1 kruka basilika
  • 2 vitlöksklyftor
  • 3 msk olivolja
  • 2 msk ljus balsamvinäger
  • 3 dl bulgur
  • ev salt och peppar
Lägg till i inköpslistan