Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Ostgratinerad kotlett med tomat- och basilikasallad

En rätt på ostgratinerad kotlett med tomat- och basilikasallad. I denna måltid är det den smakrika osten samt balsamsirapen som bidrar till det lilla extra. Osten smälter över kotletten och köttet drar till sig ytterligare smak. Detta serveras sedan med en krispig sallad, ugnsrostad potatis och balsamsirap.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 14, 2015
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C och sätt in en långpanna.
  2. Klyfta potatisen och blanda den med olja, salt och peppar i en bunke. Häll ut den på den varma långpannan, rosta mitt i ugnen ca 30 minuter.
  3. Balsamsirap: Blanda vinäger, socker och majsstärkelse i en kastrull. Låt det koka några minuter under omrörning.
  4. Kotletter: Bryn köttet i oljan i en stekpanna och krydda med salt och peppar.
  5. Skär osten i skivor. Fördela dem och solrosfröna på varje kotlett. Lägg dem på potatisplåten när det återstår ca 6 minuter av tiden.
  6. Sallad: Skär basilikan grovt. Skär tomaterna i halvor. Skala och skiva löken.  Ansa salladen och bryt den i bitar. Blanda grönsakerna och krydda med salt och peppar.
  7. Servera köttet med sallad, potatis och balsamsirap.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt ostalternativ.
Gör mjölkproteinfri: uteslut osten eller välj ett mjölkfritt alternativ.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g fast potatis
  • 1 msk olja
  • salt och peppar
Balsamsirap
  • 1 dl balsamvinäger
  • 1 msk strösocker
  • 1 tsk majsstärkelse
Kotletter
  • 4 benfria fläskkotletter
  • 1 tsk olja
  • 100 g getost eller fetaost
  • 1 dl solrosfrön
Sallad
  • 1/2 kruka basilika
  • 1 ask körsbärstomater (à 250 g)
  • 1/2 rödlök
  • 1 hjärtsallad
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2532 kJ / 606 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept