Ostgratinerad kotlett med tomat- och basilikasallad
En rätt på ostgratinerad kotlett med tomat- och basilikasallad. I denna måltid är det den smakrika osten samt balsamsirapen som bidrar till det lilla extra. Osten smälter över kotletten och köttet drar till sig ytterligare smak. Detta serveras sedan med en krispig sallad, ugnsrostad potatis och balsamsirap.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 14 2015
Ingredienser
4 portioner
900 g fast potatis
1 msk olja
salt
peppar
Balsamsirap
1 dl balsamvinäger
1 msk strösocker
1 tsk majsstärkelse
Kotletter
4 benfria fläskkotletter
1 tsk olja
100 g getost eller fetaost
1 dl solrosfrön
Sallad
1/2 kruka basilika
1 ask körsbärstomater (à 250 g)
1/2 rödlök
1 hjärtsallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2532 KJ / 606 kCal
Fett27 g
Salt2.44 g
Kolhydrater49 g
Protein39 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer