Omelett med basilika, getost och parmaskinka | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Omelett med basilika, getost och parmaskinka

En smakrik omelett passar bra dagar då du har ont om tid. Denna mumsiga och snabblagade omelett med basilika, len getost och några skivor parmaskinka avnjuter du som den är eller med ett färskt, gott bröd.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2002
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Vispa ihop omelettsmeten enligt grundreceptet. Gör en grundomelett.
  2. Strö över smulad getost, lägg på parmaskinka samt finstrimlad basilika.
  3. Lyft ena kanten av omeletten med en stekspade och rulla eller vik ihop omeletten. Servera med färska basilikablad och ett gott bröd.

Ingredienser

Portioner: 1
Grundrecept för 1 omelett
  • 3 ägg
  • 1 msk vatten eller öl
  • 2 krm salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 msk smör/margarin eller olja
Fyllning
  • 1/2 dl smulad getost
  • 2 skivor parmaskinka
  • 1 fintrimlad basilika
Lägg till i inköpslistan