Lax med getost och tomatsallad

Betyg 4.1 av 5.19 personer har röstat
Receptet har 4 kommentarer
Nyckelhålsmärkt.
Lax med getost och tomatsallad

En förtjusande fiskrätt som kommer att bli din nya favorit! Du ugnssteker laxen tillsammans med getost och lite basilika och passar under tiden på att tillaga den fräscha tomatsalladen. Getosten, med sin karakteristiska smak, passar perfekt ihop med den saftiga laxens sälta! Servera med sallad, potatis och balsamsirap.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 14 2013

Lax med getost och tomatsallad

Ingredienser

4 portioner
900 g fast potatis
ca 600 g lax
salt
peppar
75 g getost
1 kruka basilika
2 förp körsbärstomater (á 250 g)
1 rödlök
1 dl balsamvinäger
1 msk strösocker
1 tsk majsstärkelse (Maizena)

Gör så här

00:15:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

4 st
  • Fantastiskt gott

    Christina

  • Gudomligt gott!😍

    Britt-inger

  • Muuuuums!! :)

    Maria

Näringsvärde per portion

Energi2912 KJ / 694 kCal
Fett30 g
Salt1.5 g
Kolhydrater59 g
Protein40 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept