Uppskattad soppa av ingredienser som potatis, purjolök, laxfilé och hackade örter. Denna utsökta potatis- och purjolökssoppa serveras i djupa tallrikar tillsammans med bröd och sallad.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2005
Fri från gluten och ägg men innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör laktosfri: använd mjölkfritt margarin eller olja samt laktosfri matlagningsgrädde.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt margarin eller olja. Byt ut matlagningsgrädden mot ett mjölkproteinfritt ersättningsalternativ.
Detta är redan Klimaträtt - vill du göra ännu mer Klimaträtt: byt crème fraiche mot en mjölkproteinfri ersättningsprodukt och välj mervärdesmärkt fisk.
Har du lagat receptet?
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Lax i potatis- och purjolökssoppa??? Är ingen vegan eller någon annan -an men receptet måste ändå beskriva maträtten!
Sari
2021-08-28Jättegott! Det är senapen som är pricken över i.
Anne brigitte
2021-01-31Väldigt god. Lade till vitlök och timjan denna gång.
Jenny
2020-09-20