Potatis- och purjolökssoppa med lax
Uppskattad soppa av ingredienser som potatis, purjolök, laxfilé och hackade örter. Denna utsökta potatis- och purjolökssoppa serveras i djupa tallrikar tillsammans med bröd och sallad.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2005
Ingredienser
4 portioner
8 potatisar
1 purjolök
1 1/2 msk flytande margarin
1 l vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
1 msk dijonsenap
1 dl matlagningsgrädde (15 %)
200 g laxfilé (färsk eller fryst)
1 dl hackade örter t ex dill, persilja. körvel och basilika
Till servering
sallad
grovt bröd
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1715 KJ / 411 kCal
Fett14 g
Salt1.76 g
Kolhydrater48 g
Protein18 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Lax i potatis- och purjolökssoppa??? Är ingen vegan eller någon annan -an men receptet måste ändå beskriva maträtten!
Sari
2021-08-28Jättegott! Det är senapen som är pricken över i.
Anne brigitte
2021-01-31Väldigt god. Lade till vitlök och timjan denna gång.
Jenny
2020-09-20