Lax med dillkokt fänkål och krasse

Betyg 3.7 av 5.7 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Lax med dillkokt fänkål och krasse

Lax, fänkål och dill. Smaker som passar oerhört bra med varandra. Fänkålen förkokas i bland annat smetana, fiskbuljong och dill. Laxen steks i olja och potatisen kokas mjuk. Servera tillsammans med klippt krasse.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 18 2023

Lax med dillkokt fänkål och krasse

Ingredienser

4 portioner
900 g potatis

Fänkål

1 fänkål
2 dl smetana
2 1/2 dl fiskbuljong (vatten och tärning eller fond)
1 1/2 tsk majsstärkelse
20 g färsk dill
salt
peppar

Lax

600 g laxfilé
1 tsk olja
1 förp krasse (à 100 g)

Gör så här

00:08:00
00:03:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

2 st
  • Jättegott, hade även i citronpeppar för att få upp syran lite

    Jennifer

  • Troligen den godaste laxen jag ätit! Hade en del citron i såsen för att lägga till lite syrlighet.

    Mathias

Näringsvärde per portion

Energi3015 KJ / 718 kCal
Fett44 g
Salt1.7 g
Kolhydrater39 g
Protein38 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Fiskgryta med tomat och smetana
    Betyg 4 av 5.16 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Fisksoppa på sej med bröd
    Betyg 4.3 av 5.11 personer har röstat
    Receptet har 5 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Fänkålsstekt torsk med äppelsallad
    Betyg 3.5 av 5.19 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad