Lax med dillkokt fänkål och krasse

Lax, fänkål och dill. Smaker som passar oerhört bra med varandra. Fänkålen förkokas i bland annat smetana, fiskbuljong och dill. Laxen steks i olja och potatisen kokas mjuk. Servera tillsammans med klippt krasse.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 18 2023

Gör så här
00:08:00
00:03:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3015 KJ / 718 kCal
Fett44 g
Salt1.7 g
Kolhydrater39 g
Protein38 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jättegott, hade även i citronpeppar för att få upp syran lite
Jennifer
2022-02-16Troligen den godaste laxen jag ätit! Hade en del citron i såsen för att lägga till lite syrlighet.
Mathias
2022-02-14