Lök- och morotspuré

Betyg 2.5 av 5.
8 personer har röstat
0
Lök- och morotspuré

En välsmakande puré av morot och brynt lök som du slänger ihop snabbt och enkelt. Ingredienserna kan du räkna på en hand och de enda kryddor du behöver är salt och peppar. Passar perfekt på buffébordet eller som tillbehör till vardagsmiddagen.

Lök- och morotspuré

Ingredienser

8 bufféportioner
ca 500 g  morötter
2   vitlöksklyftor
1 l  grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
2   gula lökar
2 msk  smör
salt
svartpeppar

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfritt: byt ut smöret mot mjölkproteinfritt matfett.

Näringsvärdet är beräknat utan serveringsförslag.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.5 av 5.
8 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi250 KJ / 60 kCal
Fett3 g
Salt0.2 g
Kolhydrater6 g
Protein8 g

Testa liknande recept

Blomkålspuré med brynt basilikasmör och parmesan
Betyg 4.8 av 5.
11 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Påskdipp
Betyg 2.7 av 5.
6 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Kryddstekt helgkyckling med citrongräs och ingefära
Betyg 3.7 av 5.
11 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Ugnsbakade grönsaker med brynt smörvinägrett
Betyg 3.3 av 5.
18 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Under 45 min att tillaga
Lax med broccolipuré och dragon
Betyg 3.7 av 5.
22 personer har röstat
Under 45 min att tillaga