UNDER 30 MIN | Enkel

Lök- och morotspuré

En välsmakande puré av morot och brynt lök som du slänger ihop snabbt och enkelt. Ingredienserna kan du räkna på en hand och de enda kryddor du behöver är salt och peppar. Passar perfekt på buffébordet eller som tillbehör till vardagsmiddagen.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 bufféportioner portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och skiva morötterna och vitlöken. Koka dem i grönsaksbuljongen i en kastrull tills morötterna är ordentligt mjuka.
  2. Skala och skiva löken. Stek den sakta i smöret i en stekpanna tills den är mjuk och har en fin brun färg. 
  3. Häll av buljongen, mixa morötterna och löken till en fin puré. Smaksätt med salt och peppar.

För alla

Kontrollera ingrediensförteckningen på buljongen.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfritt: välj mjölkproteinfritt matfett.

Ingredienser

Portioner: 8 bufféportioner
  • ca 500 g morötter
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 l grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
  • 2 gula lökar
  • 2 msk smör
  • salt och svartpeppar

Näringsvärde
Per portion

Energi 250 kJ / 60 kCal