Lök- och morotspuré

Betyg 2.5 av 5.
8 personer har röstat
0
Lök- och morotspuré

En välsmakande puré av morot och brynt lök som du slänger ihop snabbt och enkelt. Ingredienserna kan du räkna på en hand och de enda kryddor du behöver är salt och peppar. Passar perfekt på buffébordet eller som tillbehör till vardagsmiddagen.

Lök- och morotspuré

Ingredienser

8 bufféportioner
ca 500 g morötter
2 vitlöksklyftor
1 l grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
2 gula lökar
2 msk smör
salt
svartpeppar

Serveringsförslag

köttbullar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.5 av 5.
8 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per bufféportion

Näringsvärdet är beräknat utan serveringsförslag.
Energi287 KJ / 68 kCal
Fett3 g
Salt1.3 g
Kolhydrater7 g
Protein1 g

Testa liknande recept

Blomkålspuré med brynt basilikasmör och parmesan
Betyg 4.8 av 5.
12 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pumpapuré
Betyg 3.6 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Bufféköttbullar
Betyg 4.9 av 5.
8 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Köttbullepanna med spetskål och rosépeppar
Betyg 4.3 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Ugnsbakade grönsaker med brynt smörvinägrett
Betyg 3.3 av 5.
18 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Under 45 min att tillaga