Rostade potatisskivor med lax och fänkål
Rostade skivor av potatis med kallrökt lax, senapskräm och krispig fänkålssallad med äpple gör sig perfekt som snittar eller tilltugg! Både enkelt och ljuvligt gott.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2020
Ingredienser
6-8 portioner
250 g små potatisar
1 msk rapsolja
2 krm salt
1 krm svartpeppar
Senapskräm
150 g färskost
4 tsk senap (gärna grovkornig)
1 krm salt
Fänkålssallad
1 msk finrivet citronskal
2 msk färskpressad citronjuice
1 krm salt
2 tsk rapsolja
1/2 fänkål (à ca 200 g)
1/2 rött äpple
Till servering
150 g skivad kallrökt lax
dill
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Jättegott. Jag hade missat köpa färsk dill, så jag rörde istället ner hackad dill från frysen i senapskrämen. Hade sedan tur att det var en del fänkålsdill på fänkålsståndet, så den dekorerade jag med. Detta gör jag om till nyår o serverar som tilltugg till bubblet 🥂
Annelie
2022-12-29Supergoda!
Emmy
2022-12-04Låter gott! Kan man förbereda rätten? (Lika god om potatisen är kall?)
Josefine
2022-11-29Hej Josefine! Ja, det går bra att förbereda alla delar av rätten och sätta ihop snittarna vid servering. Vi tycker att dessa är lika goda ljumna som kalla.😊 Hälsningar Elina
Redaktionen
2022-11-29