Rostade potatisskivor med lax och fänkål

9
0
Rostade potatisskivor med lax och fänkål

Rostade skivor av potatis med kallrökt lax, senapskräm och krispig fänkålssallad med äpple gör sig perfekt som snittar eller tilltugg! Både enkelt och ljuvligt gott.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2020

Rostade potatisskivor med lax och fänkål

Ingredienser

6-8
250 g små potatisar
1 msk rapsolja
2 krm salt
1 krm svartpeppar

Senapskräm

150 g färskost
4 tsk senap (gärna grovkornig)
1 krm salt

Fänkålssallad

1 msk finrivet citronskal
2 msk färskpressad citronjuice
1 krm salt
2 tsk rapsolja
1/2 fänkål (à ca 200 g)
1/2 rött äpple

Till servering

150 g skivad kallrökt lax
dill

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri färskost.
Gör mjölkproteinfri: byt ut färskost mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

9

Kommentarer